Κλέφτικο μοσχαράκι: Η παραδοσιακή συνταγή με το τυλιγμένο κρέας που θα σας αφήσει άφωνους
Αξίζει την προσπάθεια!
23 Νοεμβρίου 2022 10:03
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Έχετε συνηθίσει μήπως να τρώτε αυτήν την λαχταριστή συνταγή σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα σε ορεινό χωριό; Τώρα θα μπορείτε να την φτιάξετε με τα χεράκια σας και να μην το πιστεύεται πόσο νόστιμη θα βγει. Το κλέφτικο είναι μια αυθεντική παλιά συνταγή που θα σας κλέψει την καρδιά!
Είναι ένα πολύ χορταστικό και εορταστικό πιάτο με μοσχάρι, που θα εντυπωσιάσει όλους τους καλεσμένους σας, χωρίς καμία αμφιβολία. Ανάμεσα στο φύλλο, στο κρέας, στα λαχανικά και στα τυριά, αυτή η πανδαισία γεύσεων θα ξεχωρίσει με τα αρώματα και τα υπέροχα χρώματά της! Τέλος, είναι ένα πιάτο που μπορείτε να το φτιάξετε είτε σε μικρές ατομικές μερίδες, είτε σε ένα μεγαλύτερο κομμάτι, που αργότερα, μπορείτε να το κόψετε σε φέτες και να το σερβίρετε.
Κόβουμε το μοσχάρι, τα λαχανικά και τα τυριά σε πολύ μικρά κομματάκια
Σοτάρουμε το μοσχαράκι με το βούτυρο
Μόλις πάρει λίγο το κρέας, ρίχνουμε και τα λαχανικά στο σκεύος
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το κρασί, το νερό και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί το κρέας.
Όταν ψηθεί το κρέας και τραβήξει σχεδόν όλη τη σάλτσα (θέλουμε να είναι σχετικά στεγνό, γιατί θα μπει σε σφολιάτα), ρίχνουμε τα τυριά και δυο σκελίδες σκόρδο λιωμένες.
Ανακατεύουμε καλά να μαλακώσουν τα τυριά και να πάει παντού το σκόρδο.
Αφήνουμε το φαγητό στην άκρη, μέχρι να κρυώσει αρκετά.
Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτα, το κόβουμε στα τέσσερα και βάζουμε σε κάθε κομμάτι στη μέση του το κρέας, αφήνοντας τις άκρες του ελεύθερες, έτσι ώστε να κλείσουν μετά.
Κλείνουμε την σφολιάτα σαν πουγκί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να ψηθεί καλά το φύλλο.
Έτοιμη είναι η συνταγή μας. Θα το απολαύσετε το κλέφτικο και πραγματικά δεν υπάρχει περίπτωση να φάτε μόνο ένα! Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!