Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023

Για εκλεπτυσμένους ουρανίσκους: Κοτόπουλο στο γκριλ με σκόρδο γιαούρτι και άνηθο

Απίστευτος συνδυασμός!

1 Δεκεμβρίου 2022 10:03
Για εκλεπτυσμένους ουρανίσκους: Κοτόπουλο στο γκριλ με σκόρδο γιαούρτι και άνηθο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να ξεφύγετε λίγο από το καθιερωμένο τρόπο παρασκευής του κοτόπουλου; Είστε οπαδός περισσότερο της πιο γκουρμέ κουζίνας και θέλετε να δοκιμάζετε όμορφους και πρωτότυπους συνδυασμούς γεύσεων;

Δείτε επίσης ποιες είναι οι 9 τροφές για να ενδυναμώσουν τον οργανισμό σας για τον χειμώνα

Η συγκεκριμένη συνταγή έχει οτι ψάχνετε! Συνδυάζει τρεις διαφορετικές σε γενικότερη έννοια όχι τόσο συγγενικές σχέσεις σαν γεύση αλλά το αποτέλεσμα είναι τόσο ισορροπημένο και απολαυστικό που δεν θα το πιστεύετε.

Πάμε να δούμε πως θα φτιάξετε το κοτόπουλο στο γκριλ με σκόρδο και γιαούρτι και άνηθο.

Λαχταριστό κοτόπουλο με άνηθο και γιαούρτι

Υλικά

  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • ½ κουταλάκι θυμάρι
  • 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
  • Αλατοπίπερο
  • 8 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα
  • Για το γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο

Παρασκευή

  1. Για τη μαρινάδα κοτόπουλου. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 5 σκελίδες σκόρδο, χυμό από 2 λεμόνια, ρίγανη, θυμάρι, καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
  2. Κόψτε τα μπουτάκια κοτόπουλου στη μέση και βουτήξτε στο μείγμα της μαρινάδας. Καλύψτε κάθε κομμάτι καλά, καλύψτε το μπολ και αφήστε το να μαριναριστεί στο ψυγείο, 2 έως 12 ώρες. Όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο, ακόμη και 24 ώρες.
  3. Βήμα 3 Για τη σάλτσα γιαουρτιού άνηθο. Σε ένα μπολ, προσθέστε το γιαούρτι, τις σκελίδες σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και τον φρέσκο ​​ψιλοκομμένο άνηθο.
  4. Καλύψτε το και τοποθετήστε το στο ψυγείο μέχρι να έρθει η στιγμή να το χρησιμοποιήσετε.
  5. Για να ψήσετε τα κοτόπουλα χρησιμοποιήστε μια γκριλιέρα ή μια συσκευή για μπάρμπεκιου. Ψήστε τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να καραμελώσουν σε κάθε πλευρά. Αν σας περισσεύει μαρινάδα, βουρτσίστε με ένα πινέλο τα κοτόπουλα.
  6. Αφήνουμε να ξεκουραστεί σε καυτό πιάτο για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
  7. Μόλις μαγειρευτούν όλα τα κομμάτια, σερβίρετε σε ένα πιάτο με μπόλικο άνηθο και σάλτσα γιαουρτιού.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε το βίντεο με την διαδικασία παρασκευής της συνταγής παρακάτω

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share