Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τέρμα οι τύψεις: «Κολασμένο» σοκολατένιο γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη

Δε θα πάρεις γραμμάριο

23 Νοεμβρίου 2022 09:38
Τέρμα οι τύψεις: «Κολασμένο» σοκολατένιο γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν έχεις λιγούρες και θέλεις να φτιάξεις κάτι γρήγορα, εύκολα και χωρίς ζάχαρη τότε η παρακάτω συνταγή για το σοκολατένιο κέικ ψυγείου θα σε ξετρελάνει. Μόλις το δοκιμάσετε θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας και θα θέλετε να το φτιάχνεται συνέχεια.

Παράλληλα, ανακαλύψτε τη συνταγή για το σοκολατένιο μπισκοτογλυκό που θα θες να φτιάχνεις ξανά και ξανά.

Υλικά

  • 400γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 120γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, σε κυβάκια
  • 175γρ. κουβερτούρα
  • 150γρ. βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας μέλι

Διαδικασία

  • Σπάτε τα μπισκότα με τα χέρια. Προσθέτετε τα βερίκοκα και ανακατεύετε.
  • Λιώνετε σε μια κατσαρόλα την κουβερτούρα με το βούτυρο το μέλι και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομοιογενοποιηθούν.
  • Τα ρίχνετε στο μπολ με τα μπισκότα και τα βερίκοκα και ανακατεύετε.
  • Ρίχνετε το μίγμα σε μία φόρμα για κέικ, την οποία έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το αφήνετε όλο το βράδυ στο ψυγείο.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δροσερό και «κολασμένο» γλυκό ψυγείου με μπισκότα - Με μόλις 4 υλικά

Αυτό το δροσερό γλυκό ψυγείου φτιάχνεται με μόνο 4 υλικά και θα γίνει το αγαπημένο σου. Ας δούμε την συνταγή από τον σεφ Πάνο Παπαδάκη.

Δείτε επίσης: Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε 5 λεπτά

Υλικά

  • 340 γρ μπισκότα πτι μπερ με γεύση σοκολάτας
  • 200 γρ γάλα
  • 400 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο
  • 5 μπανάνες

Για την κρέμα

  • 1200 γρ γάλα
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 120 γρ κορν φλάουρ
  • 2 βανιλίνες
  • 60 γρ βούτυρο

Για την σαντιγί

  • 300 γρ κρέμα γάλακτος φυτική

Εκτέλεση

Βουτάμε τα μπισκότα με γεύση σοκολάτας στο γάλα και κάνουμε την πρώτη στρώση στο ταψάκι 30χ27 εκ.Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και με ένα σύρμα το ανακατεύουμε για να το αραιώσουμε.

Αλείφουμε με την μισή ποσότητα πάνω από τα μπισκότα ομοιόμορφα. Κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες και τις στρώνουμε πάνω από το καραμελωμένο ζαχαρούχο. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα , την ζάχαρη , το κορν φλάουρ, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

Χωρίζουμε την κρέμα στα 2. Ρίχνουμε την μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τις μπανάνες και συνεχίζουμε με την δεύτερη στρώση με τα μπισκότα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το καραμελωμένο ζαχαρούχο, τα κομμάτια από τις μπανάνες και την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Στρώνουμε ομοιόμορφα με την μαρίζ και καλύπτουμε το γλυκό με μια μεμβράνη πατώντας το ελαφρώς. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν κορυφές και να γίνει σφιχτή σαντιγί. Την στρώνουμε πάνω από την κρέμα και ελαφρώς με ένα πιρουνάκι κάνουμε γραμμές. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1/2 ώρα ακόμη. Στολίζουμε με λίγο κακάο ή ό,τι άλλο μας αρέσει.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: bovary.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share