Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νηστίσιμη τυρόπιτα με vegan τυρί και άλλα 2 υλικά έτοιμη σε χρόνο ρεκόρ

Γρήγορη και γευστική συνταγή

23 Νοεμβρίου 2022 09:21
Νηστίσιμη τυρόπιτα με vegan τυρί και άλλα 2 υλικά έτοιμη σε χρόνο ρεκόρ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η vegan τυρόπιτα μπορεί να φτιάχνεται από 3 μόλις υλικά αλλά είναι και τα 3 απλά και υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπιτικό. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10 λεπτά.

Τρόπος ψησίματος

Υπάρχουν 2 τρόποι για να ψήσετε αυτήν την σούπερ τεμπέλικη τυρόπιτα των 3 υλικών. Ο ένας είναι στην τοστιέρα (ακόμα πιο τεμπέλικος) και ο δεύτερος είναι στον φούρνο. Στην τοστιέρα θα χρειαστούν 10 λεπτά για να ψηθεί και στον φούρνο γύρω στα 20. Η επιλογή είναι δική σας.

Όπως και να’χει αν φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα για περισσότερες από 1 φορές τότε θα χρειαστεί να την βάλετε στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα να φάτε τυρόπιτα και πάλι, την βγάζετε από το ψυγείο, την ζεσταίνετε σε αντικολλητικό χαρτί στην τοστιέρα και την απολαμβάνετε ζεστή-ζεστή.

Υλικά

  • 100 γρ. φέτα vegan (1€)
  • 25 γρ. τυρί τριμμένο κίτρινο vegan (0,48€)
  • 1 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο (0,05€)
  • 3 κ.σ. νερό
  • 3 κ.σ. νερό έξτρα
  • 30 γρ. αλεύρι από δίκκοκο σιτάρι (0,12€)

Νηστίσιμη τυρόπιτα με vegan τυρί και άλλα 2 υλικά έτοιμη σε χρόνο ρεκόρ

Οδηγίες

  • Αφήστε τον λιναρόσπορο να μουλιάσει σε 3 κ.σ. νερό για 5-10 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη φέτα, το κίτρινο τυρί, το αλεύρι και το μείγμα λιναρόσπορου. Προσθέστε και το υπόλοιπο νερό και ανακατέψτε καλά.
  • Θέλετε ένα στερεό μείγμα. Μεταφέρετε σε ταψάκι μέσα σε αντικολλητικό χαρτί και απλώστε. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  • Εναλλακτικά μπορείτε να ψήσετε στην τοστιέρα ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί για ακόμα πιο γρήγορο πρωινό ή και σνακ.

Η πιο αφράτη τυρόπιτα από το πανέμορφο νησί που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Οι τυρόπιτες είναι παράδοση στην Ελλάδα γι' αυτό και ανά περιοχή αλλάζουν ονομασία, υλικά και τρόπο παρασκευής, για παράδειγμα, δείτε εδώ την τυρόπιτα με απάκι που "κατάγεται" από την Κρήτη.

Το Athensmagazine.gr σήμερα σας φέρνει μια ιδιαίτερη συνταγή από την Πάτμο και δεν είναι άλλη από την πατινιώτικη τυρόπιτα που είμαστε σίγουροι πως θα λατρέψετε και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Έχει το σχήμα τάρτας και περιέχει τρία είδη τυριών, φέτα, πατινιώτικη μυζήθρα και φρέσκο πατινιώτικο τυρί. Στην ουσία πρόκειται για πολλές μικρές τάρτες τυριού, ατομικές, με γενναία, χορταστική ποσότητα. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε υλικά και εκτέλεση.

ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο

  • 1 ½ κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. βούτυρο
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη
  • 300 γρ. χλιαρό γάλα
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. ανθόνερο
  • Λίγη κανέλα

Για τη γέμιση

Συνταγη για αφρατη τυροπιτα

  • 800 γρ. πατινιώτικη μυζήθρα
  • 800 γρ. πατινιώτικο φρέσκο τυρί
  • 16 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι, το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και στη συνέχεια το ανοίγουμε σε φύλλο πάχους μισού πόντου.
  • Κόβουμε δίσκους που το τοποθετούμε σε ειδικές στρογγυλές φόρμες (ταρτιέρες).
  • Στην συνέχεια ετοιμάζουμε τον μπατούδο, τη γέμιση, ανακατεύοντας τα τυριά, τα αυγά, το ανθόνερο και την κανέλα.
  • Γεμίζουμε τη ζύμη των βάσεων και ψήνουμε στους 200C μέχρι να ροδίσουν.

Έτοιμη η τυρόπιτα Πάτμου. Καλή όρεξη!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share