Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020

Απολαυστική τυρόπιτα... σαν κέικ με απάκι

Μοναδική συνταγή και πανεύκολη

24 Οκτωβρίου 2020 07:43
Απολαυστική τυρόπιτα... σαν κέικ με απάκι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με το Σαββατοκύριακο να έχει έρθει είναι σίγουρο, ότι θα θέλατε να δημιουργήσετε μια ωραία λιχουδιά, που θα συνοδεύσει το οικογενειακό τραπέζι. Το Athensmagazine.gr, λοιπόν, σας προτείνει αυτή την εξαιρετική συνταγή για μια απολαυστική τυρόπιτα, που μοιάζει… με κέικ και το απάκι κάνει τη διαφορά.

Πρόκειται για μια πρόταση εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες, καθώς έχει έναν πλήρως εναλλακτικό τρόπο στο στήσιμο και το ψήσιμό της, με το εν λόγω αλλαντικό να προστίθεται σαν ξεχωριστό υλικό. Σας προτείνουμε να τη δοκιμάσετε και είναι σίγουρο, ότι θα θέλετε συνέχεια να την επαναλαμβάνετε, αν και φυσικά θα μπορούσατε να εκτελέσετε και μια άλλη ωραία συνταγή για τυρόπιτα, κάνοντάς τη με σφολιάτα και αφράτη κρέμα τυριών, σε άλλη μια περίπτωση όπου δεν πρόκειται να μετανιώσετε για την επιλογή σας.

τυρόπιτα κέικ απάκι

Υλικά

8 φύλλα κρούστας

1 φλιτζάνι απάκι, ψιλοκομμένο

2 και 2/3 φλιτζάνια φέτα, θρυμματισμένη

1 συσκευασία κατίκι

1 και 1/2 φλιτζάνια, τριμμένη μοτσαρέλα

1 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη

4 αβγά

7 – 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

3/4 κούπας ελαιόλαδο για τα φύλλα

πιπέρι

αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Ταυτόχρονα, σε ένα μικρό τηγάνι προσθέτετε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί βάζετε το ψιλοκομμένο απάκι . Τσιγαρίζετε για 2 – 3 λεπτά ή έως ότου αρχίσει να καβουρδίζεται και να απελευθερώνει τα αρώματά του.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε όλα τα τυριά, τα αβγά, το θυμάρι και το απάκι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Παίρνετε μια κλασική στρογγυλή φόρμα για κέικ και τη λαδώνετε καλά. Τοποθετείτε το πρώτο φύλλο κρούστας στη φόρμα και με ένα πινέλο το λαδώνετε. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.

Αδειάζετε όλο το μίγμα με τα τυριά στη φόρμα και σκεπάζετε με το φύλλο κρούστας που περισσεύει στα πλάγια. Σιγουρευτείτε ότι έχετε κλείσει καλά τα φύλλα.Ψήνετε για 55 – 60 λεπτά. Μόλις κρυώσει, ξεφορμάρετε.

Πηγή: Olivemagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share