Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το μυστικό της γιαγιάς για τα μπιφτέκια: Αυτί είναι το καλύτερο υλικό για την τέλεια γεύση και υφή

Θα το λατρέψετε!

20 Νοεμβρίου 2022 17:38
Το μυστικό της γιαγιάς για τα μπιφτέκια: Αυτί είναι το καλύτερο υλικό για την τέλεια γεύση και υφή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μπιφτέκια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Ωστόσο, επειδή η διαφορά βρίσκεται στην λεπτομέρεια, ανακαλύψτε στην παρακάτω συνταγή το μυστικό για τα πιο λαχταριστά και γευστικά μπιφτέκια.

Παράλληλα, αυτό είναι το κόλπο στην επιλογή του κιμά.

Υλικά ( Για 8-10 μεγάλα μπιφτέκια )

  • 1 κιλό κιμά από κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 πιπεριά φλωρίνης
  • 1//2 πιπεριά κίτρινη
  • 1 καρότο τριμμένο
  • Λίγο δυόσμο
  • Λίγο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού γεμάτη Κάρυ
  • 3 φέτες ψωμί μουλιασμένο
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • κεφαλοτύρι τριμμένο 1/2 κούπα (προαιρετικά)
  • 1 μικρή τριμμένη ντομάτα

Το μυστικό της γιαγιάς για τα μπιφτέκια: Αυτί είναι το καλύτερο υλικό για την τέλεια γεύση και υφή

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στο μούλτι την πιπεριά , τη ντομάτα το κρεμμύδι, το καρότο,τα μαϊντανό το δυόσμο και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, το ψωμί βρεγμένο και το μείγμα που πολτοποιήσαμε.
  • Τέλος προσθέτουμε το κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν, εάν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη περίπου μια ώρα.
  • Το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
  • Τα περνάμε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο για να μην κολλάνε κατά το ψήσιμο.
  • Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν

Πηγή: i-diakopes.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share