Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Και κάτι για τις λιγούρες: Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα, μπισκοτένια βάση και επικάλυψη ζελέ

Θα πάθετε την πλάκα σας!

12 Νοεμβρίου 2022 16:25
Και κάτι για τις λιγούρες: Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα, μπισκοτένια βάση και επικάλυψη ζελέ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα γλυκάκι χρειάζεται σε κάθε ψυγείο για τις δύσκολες ώρες της λιγούρας. Γι’ αυτό σας έχουμε την ιδανική συνταγή για ένα γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση, αφράτη κρέμα και επικάλυψη ζελέ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Αμαρτωλή απόλαυση: Μπισκοτογλυκό με κακάκο και σαντιγί γρήγορα και απλά

Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 λεμονιών το χυμό
  • 397 ml (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλας ή κεράσι

Η εκτέλεση της συνταγής

Και κάτι για τις λιγούρες: Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα, μπισκοτένια βάση και επικάλυψη ζελέ

Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 20 Χ 30 εκ. και το στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος, στη βάση και τα τοιχώματα, αφήνοντας να προεξέχει περιμετρικά.

Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη, στο multi, τα μπισκότα και λιώνετε το βούτυρο. Τα μεταφέρετε σε μπολ τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και στρώνετε το μείγμα , πιέζοντάς το ελαφρώς, στη βάση του πυρίμαχου σκεύους. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά για 30 λ περίπου.

Για τη γέμιση: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμονιού και 3/4 φλ. τσαγιού [185 ml] νερό και τα σιγοβράζετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, σε μέτρια φωτιά για 5-7 λ.

Εν τω μεταξύ, μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λ. μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε από το νερό και τις βάζετε μέσα στο μείγμα ζαχαρούχο γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και ενσωματωθεί στο μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα ζαχαρούχου πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε πάλι το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 1/2 -2 ώρες περίπου, μέχρι να κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί.

Για επικάλυψη: Ετοιμάστε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το κατεβάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και μετά το ρίχνετε πάνω από την ήδη κρύα κρέμα ζαχαρούχου. [Για να μην εισχωρήσει στη κρέμα, τοποθετείτε ένα κουτάλι πάνω από τη κρέμα και χύνετε το ζελέ πάνω στο κουτάλι απαλά “σαν σιντριβάνι”]. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share