Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Αυγουλίλα στα κεφτεδάκια: Το μυστικό με το ξύδι στον κιμά για να "σπάσει" η μυρωδιά

Θα σας λύσει τα χέρια!

10 Νοεμβρίου 2022 09:49
Αυγουλίλα στα κεφτεδάκια: Το μυστικό με το ξύδι στον κιμά για να
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πού κρύβεται τελικά το μυστικό για τα τέλεια κεφτεδάκια; Πως θα γίνουν ζουμερά, αφράτα και πεντανόστιμα; Πως θα κάνουμε την αυγουλίλα να φύγει; Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για κεφτεδάκια που ξεμυαλίζουν.

Πολλά είναι εκείνα τα κόλπα που θα συντελέσουν σε ένα νόστιμο αποτέλεσμα.

Για να μη μυρίζουν αυγό τα κεφτεδάκια η λύση είναι το ξύδι. Προσοχή όμως, γιατί αν βάλουμε περισσότερο, το αποτέλεσμα θα είναι να ξινίζουν.

Χτυπάμε τα υλικά σε ελεγχόμενη ταχύτητα ώστε να μη γίνουν πολτός και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με το ψωμί, το οποίο έχουμε στύψει. Προσθέτουμε τον κιμά, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Αυγουλίλα στα κεφτεδάκια: Το μυστικό με το ξύδι στον κιμά για να 'σπάσει' η μυρωδιά

Έριξε μια χούφτα παγάκια μέσα στον κιμά - Το απίστευτο κόλπο για να γίνει το μπιφτέκι σας πιο αφράτο

Εδώ που τα λέμε και ποιος δε θέλει ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο; Και τι και αν η συνταγή μας υπόσχεται… αφράτο αποτέλεσμα; Στο τέλος, αρκετές φορές κάτι γίνεται και δεν είναι αφράτα και ζουμερά όσο θα θέλαμε.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το μυστικό στο ζύμωμα του κιμά για μπιφτέκια που θα συναρπάσουν

Ωστόσο, μεταξύ άλλων κόλπων, υπάρχει κι ένα που αν το δοκιμάσετε, θα σας ενθουσιάσει με το αποτέλεσμα. Δείτε ποιο είναι αυτό:

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε ένα παγάκι πάνω στο μπιφτέκι την ώρα που ψήνεται. Με αυτό τον τρόπο το μπιφτέκι σας θα γίνει πιο αφράτο και πιο ζουμερό. Ο λόγος είναι ότι την ώρα που ψήνεται είναι η κατάλληλη στιγμή για να βραχεί με νερό.

Έριξε μια χούφτα παγάκια μέσα στον κιμά - Το απίστευτο κόλπο για να γίνει το μπιφτέκι σας πιο αφράτο

Δοκιμάστε το και θα δείτε το εντυπωσιακό αποτέλεσμα…

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share