Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Το μυστικό στο ζύμωμα του κιμά για μπιφτέκια που θα συναρπάσουν

Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα

2 Νοεμβρίου 2022 11:34
Το μυστικό στο ζύμωμα του κιμά για μπιφτέκια που θα συναρπάσουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μπιφτέκια και τα burger είναι ένα φαγητό ιδιαίτερα αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους και είναι ένα από τα πιο απλά και νόστιμα φαγητά που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένα εργένης. Κι όμως, όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται ακόμη και σε ένα τέτοιο φαγητό μπορεί να κάνουμε λάθη, για παράδειγμα, δείτε το μυρωδικό που απογειώνει τα μπιφτέκια στην σχάρ Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια μικρά μυστικά που μπορούν να απογειώσουν το γεύμα σας κι ένα τέτοιο θα σας δείξουμε και σήμερα.

Το καλοκαίρι ενδείκνυται για μπαρμπεκιού και ψήσιμο στη σχάρα, τι μπορείτε όμως να κάνετε για να βγουν πιο ζουμερά και γευστικά τα μπιφτέκια σας; Εάν πρόκειται να ψήσετε μπιφτέκια για μπέργκερ, κάνετε μια λακούβα στο κέντρο.

μπιφτέκια μυστικό

Αυτό θα μειώσει το χρόνο μαγειρέματος και θα τα κάνει έξτρα ζουμερά και γευστικά βοηθώντας τα κατά το "χτίσιμο" του μπέργκερ να απορροφήσει καλύτερα τη σως που θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να φτιάξετε μπέργκερ ακολουθήστε αυτό το μικρό μυστικό και θα μας ευγνωμονείτε.

Ζουμερά μπιφτέκια με ξύδι και άλλα 2 υλικά - Την διαφορά στην νοστιμιά δεν την κάνει το ψωμί

Ποιος είναι ο κατάλληλος κιμάς για μπιφτέκια και κεφτεδάκια; Να είναι ψιλοκομμένος ή χοντροκομμένος; Ποια υλικά αγαπούν στο ζύμωμα; Σας έχουμε μερικά μυστικά, για να πάτε «διαβασμένοι» στον κρεοπώλη. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για ζουμερά μπιφτέκια με τόνο και μαγιονέζα.

Ο κεφτές ο σωστός

Τη στιγμή που τσιτσιρίζει ένας κεφτές στο τηγάνι και κατακλύζει με τη σκανδαλιστική μυρωδιά του την κουζίνα όλοι αναρωτιούνται αν θα βγει σαν της μαμάς ή της γιαγιάς. Γι’ αυτό πριν καν πέσει στο καυτό λάδι, χρειάζεται να μάθουμε μερικά μυστικά του για να βγει αφράτος και μυρωδάτος στο πιάτο.

Ένα από αυτά τα μυστικά επιτυχίας είναι η υγρασία. Μάλιστα καλά ακούσατε! Ο κανόνας λέει πώς η υγρασία του μίγματος δίνει τα ωραιότερα και πιο αφράτα κεφτεδάκια, έτσι λοιπόν το μίγμα του κιμά πρέπει να είναι αφράτο όταν ζυμώνουμε. Υγρά που μαλακώνουν τις ίνες του είναι το ξύδι, το τριμμένο κρεμμύδι και η τριμμένη ντομάτα (ή αν δεν έχουμε, 1 κουτ. γλυκού πελτέ). Βάζουμε στο μίγμα καλής ποιότητας ξίδι από κόκκινο κρασί.

Το κόλπο με το ξύδι και άλλα 2 υλικά για ζουμερό και αφράτο αποτέλεσμα στα μπιφτέκια

Το κόλπο στην επιλογή του κιμά: Η συνταγή για τα πιο νόστιμα και ζουμερά μπιφτέκια!

Άμα θέλετε να εντυπωσιάσετε και να μαγειρέψετε κάτι λαχταριστό και πεντανόστιμο για τους αγαπημένους σας, τότε σας έχουμε την λύση. Δοκιμάστε αυτή την συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια με μαλακό τυρί και δώστε βάση στο μυστικό που κρύβεται παρακάτω. Είναι αυτό που θα κάνει την διαφορά.

Μπιφτέκια να σας... τρέχουν τα σάλια: Τυλιχτά με μπέικον

Υλικά

  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 300 γρ. κιμά χοιρινό
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • σόδα αναψυκτικό (αν χρειαστεί)
  • 400 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share