Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φουρνιστό κέικ χωρίς γλουτένη με ρυζάλευρο, ελιές, ζαμπόν και γραβιέρα

Θα πάθετε την πλάκα σας!

8 Νοεμβρίου 2022 10:33
Φουρνιστό κέικ χωρίς γλουτένη με ρυζάλευρο, ελιές, ζαμπόν και γραβιέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αφράτα, μαμαδίστικα, νόστιμα, σε κάθε πιθανή γεύση, γλυκά ή αλμυρά, τα κέικ αποτελούν κλασικές και αγαπημένες συνταγές που μυρίζουν νοσταλγία, σπίτι και αγάπη. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για κέικ μπανάνας με σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα.

Υλικά

  • 200 γρ. ζαμπόν γαλοπούλας
  • 240 γρ. αλεύρι ρυζιού ολικής άλεσης
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά μέτρια
  • 200 ml. ελαιόλαδο
  • 100 ml. λευκό ξηρό κρασί
  • 150 γρ. πράσινες και μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • 80 γρ. φουντούκια
  • 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι, κατά προτίμηση

Εκτέλεση

Φουρνιστό κέικ χωρίς γλουτένη με ρυζάλευρο, ελιές, ζαμπόν και γραβιέρα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.

Τηγανίζουμε το ζαμπόν γαλοπούλας σε κύβους σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το ρυζάλευρο, το μπέικιν, τα αυγά, το λάδι και το κρασί και χτυπάμε προσεκτικά σε χαμηλή ταχύτητα ώσπου να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη για κέικ. Καρυκεύουμε με πιπέρι και λίγο αλάτι.

Ενσωματώνουμε στη ζύμη του κέικ το ζαμπόν, τις ελιές, τα φουντούκια και, τέλος, τη γραβιέρα.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 180 στον αέρα για 1 ώρα και 15'.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σε μια σχάρα.

Κόβουμε το αλμυρό κέικ χωρίς γλουτένη σε φέτες ή μικρά κυβάκια και σερβίρουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share