Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η απόλυτη συνταγή για αυγά: Φριτάτα με πατάτες, μπρόκολο, φέτα και πάπρικα

Θα πάθετε την πλάκα σας!

3 Νοεμβρίου 2022 11:23
Η απόλυτη συνταγή για αυγά: Φριτάτα με πατάτες, μπρόκολο, φέτα και πάπρικα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κανονικά η φριτάτα με πατάτες, μπρόκολο, φέτα και πάπρικα γίνεται στο τηγάνι, όμως εμείς σας δίνουμε μία εκδοχή για φούρνο. Η απόλαυση; Ίδια.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τι πρέπει να κάνουμε για να μην σπάνε τα αυγά όταν βράζουν

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 8 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 300 γρ. πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
  • 300 γρ. μπουκετάκια από μπρόκολο, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
  • 1½ κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 100 γρ. φέτα της αρεσκείας μας σε τρίμματα
  • ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι, ακέρωτο ή βιολογικό
  • 50 ml ελαιόλαδο+λίγο επιπλέον για το ταψί
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Η απόλυτη συνταγή για αυγά: Φριτάτα με πατάτες, μπρόκολο, φέτα και πάπρικα

  1. Για τη φριτάτα με πατάτες, μπρόκολο, φέτα και πάπρικα ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πατάτες και αλάτι.
  2. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
  3. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του (αν έχει, αλλιώς χρησιμοποιούμε το καπάκι από μια κατσαρόλα) και τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Μετά, προσθέτουμε το μπρόκολο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά επιπλέον, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το μπρόκολο.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη.
  6. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα με την πάπρικα, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  8. Αλείφουμε μια φόρμα τάρτας (τον πυθμένα και τα τοιχώματα) με λίγο λάδι, απλώνουμε τα λαχανικά και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
  9. Πασπαλίζουμε με τη φέτα και το σουσάμι (αν βάλουμε) και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η φριτάτα, να ψηθεί από κάτω (την ελέγχουμε ανασηκώνοντας την με μια σπάτουλα) και να πάρει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.
  10. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία για λίγα λεπτά (θα δούμε ότι θα ξεφουσκώσει ελαφρώς) και σερβίρουμε τη φριτάτα με πατάτες, μπρόκολο, φέτα και πάπρικα σε κομμάτια.
  11. Συνοδεύουμε με ψωμί χωριάτικο.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share