Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σαββατιάτικη απόλαυση: Γλυκο ψυγείου με μπσκότα και άλλα 2 υλικά έτοιμο σε 5'

Αξεπέραστη γεύση!

22 Οκτωβρίου 2022 14:30
Σαββατιάτικη απόλαυση: Γλυκο ψυγείου με μπσκότα και άλλα 2 υλικά έτοιμο σε 5'
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λαχταριστός κορμός σοκολάτας με μπισκότα έτοιμο σε 5 λεπτά και μόνο με 3 υλικά. Αυτό το γλυκό ψυγείου ετοιμάζεται στο πι και φι και σας χαρίζει μοναδική απόλαυση που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μπισκοτογλυκό με μπανάνα.

Υλικά

  • Μπισκότα Oreo 28 τεμ
  • 50 ml γάλα ανά μπισκότο
  • 30 ml γάλα για λευκή γέμιση

Δείτε την εκτέλεση της συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:

Το επιδόρπιο της αμαρτίας: Παγωμένη σοκολατόπιτα με μπισκότα όρεο σε 15΄ - Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε μια παγωμένη σοκολατόπιτα σε 15 μόλις λεπτά. Ένα πολύ απλό αλλά τόσο νόστιμο και αφράτο γλυκό, που μάλλον δεν θα μείνει και πολλές μέρες στο ψυγείο σας.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Γλυκιά "αποκάλυψη": Μπισκοτογλυκό με κακάο, γκοφρέτα και μαύρη σοκολάτα σκέτο θαύμα

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

2 πακέτα [250 γρ.] μπισκότα όρεο θρυμματισμένα
150 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:

300 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια
200 γρ. κρέμα γάλακτος για τη κρέμα

Για γαρνίρισμα:

200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί για γαρνίρισμα
1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

Το επιδόρπιο της αμαρτίας: Παγωμένη σοκολατόπιτα με μπισκότα όρεο σε 15΄ - Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου

Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα όρεο στο multi, τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο και στρώνετε στο μείγμα στη βάση ενός στρογγυλού ταψιού 25 εκ περίπου. Αν δεν έχετε ταψί με αποσπώμενη βάση, στρώστε το καλά με λαδόκολλα για να το ξεφορμάρετε εύκολα. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.

Για τη γέμιση: Σε κατσαρολίτσα βάζετε τη κρέμα γάλακτος και μόλις κάψει ρίχνετε τα κομματάκια κουβερτούρας. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και ένα μια σοκολατένια κρέμα. Τη κατεβάζετε από τη φωτιά, την αφήνετε για 5 λ να μισοκρυώσει και τη ρίχνετε στο ταψάκι πάνω από τη βάση. Ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

Για γαρνίρισμα: Όταν κρυώσει η σοκολατόπιτα, χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα τη κρέμα γάλακτος με τη 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη σε παχύρευστη σαντιγί και γαρνίρετε τη σοκολατόπιτα με κορνέ σε σχέδια. Πασπαλίζετε με τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά).

Μπορείτε να τη γαρνίρετε με υλικά της αρεσκείας σας, φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς, σταγόνες σοκολάτας, σιρόπι σοκολάτας ή να την απολαύσετε σκέτη.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share