Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Η μπανόφι της τεμπέλας - Λαχταριστό γλυκό ψυγείου έτοιμο σε 5'

Πεντανόστιμο και εύκολο!

9 Οκτωβρίου 2022 17:40
Η μπανόφι της τεμπέλας - Λαχταριστό γλυκό ψυγείου έτοιμο σε 5'
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό το γλυκό ψυγείου συνδυάζει μερικές από τις νοστιμότερες γεύσεις! Καραμέλα, μπανάνα και σοκολάτα! Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου Banoffee που φτιάχνεται μόλις σε 5 λεπτά! Αυτό που χρειάζεστε για το σαββατοκύριακο!

Για τους λάτρεις της σοκολάτας, η πρόταση είναι αυτό το σοκολατογλυκό με μπισκοτένια βάση μόνο με 5 υλικά

Υλικά

  • 2 πακέτα πτι μπερ
  • 400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο
  • 500 ml γάλα
  • 500 ml χυμό μπανάνα
  • 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 300 γρ. φυτική σαντιγύ
  • σοκολάτα

Εκτέλεση

  • Βουτάμε τα πτι μπερ σε γάλα και τα απλώνουμε σε ένα ταψί 25/35εκ. .
  • Απλώνουμε και στρώνουμε 200 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα πάνω στα πτι μπερ.
  • Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα φακελάκια με την κρέμα ζαχαροπλαστικής, το γάλα, το χυμό μπανάνα και χτυπάμε με το μίξερ για 2′ λεπτά.
  • Απλώνουμε τη μισή κρέμα στο γλυκό μας, προσθέτουμε μια στρώση πτι μπερ, τα άλλα 200 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, απλώνουμε την άλλη μισή κρέμα και τελειώνουμε με μια στρώση φυτική σαντιγύ.
  • Γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Γρήγορο γλυκό ψυγείου με πορτοκάλι: Μόλις με 3 υλικά και χωρίς ζάχαρη

Έχετε πολλά πορτοκάλια και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Εκτός από χυμό που είναι ιδιαίτερα θρεπτικός, σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα γλυκό ψυγείου με μόλις τρία υλικά. Παράλληλα, δείτε εδώ τη συνταγή για το ποιο νόστιμο μπισκοτογλυκό με μπανάνες έτοιμο μέσα σε 15 λεπτά.

Τα γλυκά που είναι εύκολα, δεν απαιτούν δεξιότητες στη ζαχαροπλαστική και κυρίως δεν χρειάζονται χρόνο για να γίνουν, είναι από τα αγαπημένα μας. Η σημερινή συνταγή λοιπόν είναι απλή, νόστιμη, θρεπτική και γρήγορη. Πλύντε τα πορτοκάλια, στύψτε τα και ξεκινήστε.

Τα τρία υλικά για το γλυκό

  • 5-6 μέτρια πορτοκάλια (2 +1/2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού (600 ml))
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι (εξαρτάται από τη γλύκα του πορτοκαλιού)
  • 1/2 φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού (65 γρ.)

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ και το αφήνετε στην άκρη. Κόβετε τα πορτοκάλια, τα στύβετε και στη συνέχεια σουρώνετε το χυμό. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το χυμό, το μέλι και το άμυλο καλαμποκιού.
  2. Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Τη ρίχνετε στο πυρέξ και την αφήνετε να κρυώσει. Σκεπάζετε με μια μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
  3. Ξεφορμάρετε, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε το γλυκό σκέτο ή πασπαλισμένο με καρύδα προσθέτοντας ένα κερασάκι (προαιρετικά).

Οφέλη πορτοκαλιού

Το πορτοκάλι περιέχει άφθονη βιταμίνη C, ταυτόχρονα όμως είναι πλούσιο και σε άλλα ευεργετικά συστατικά, ενώ η μεγάλη περιεκτικότητά του σε νερό (87%) το καθιστά φρούτο εξαιρετικά ενυδατικό. Ανά μερίδα 100 γραμμαρίων, το πορτοκάλι έχει μόλις 47 θερμίδες, ενώ δίνει και 2,4 γραμμάρια φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και προωθούν το αίσθημα του κορεσμού.

Ένα μεγάλο πορτοκάλι αρκεί για να καλύψουμε σε ποσοστό 100% ή και περισσότερο τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνη C, ενώ η θειαμίνη (βιταμίνη Β1) εμπλέκεται στον μεταβολισμό και στη λειτουργία του νευρικού συστήματος και συμβάλλει στην καλή διάθεση.

Το φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9) έχει ιδιαίτερη αξία για την ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και δρα προληπτικά ενάντια στο εγκεφαλικό, ενώ το κάλιο είναι ωφέλιμο για τον έλεγχο της πίεσης στους υπερτασικούς και μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share