Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκολατογλυκό με μπισκοτένια βάση μόνο με 5 υλικά

Σοκολατένιος πειρασμός!

1 Μαρτίου 2022 08:24
Σοκολατογλυκό με μπισκοτένια βάση μόνο με 5 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια λαχταριστή, υπέροχη μους σοκολάτας με άρωμα καφέ, με σοκολατένια μπισκοτένια τραγανή βάση με 5 μόνο υλικά. Μια πανεύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα τέλειο και ανάλαφρο γλύκισμα ιδανικό για επιδόρπιο και όχι μόνο. Πασπαλίστε με σκόνη κάκαο, συνοδεύστε με σαντιγί και καλή… απόλαυση.

Παράλληλα, δείτε το ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με φρούτα έτοιμο σε 25 λεπτά

Υλικά

  • 175 γρ. μπισκότα σοκολάτας (Πτι Μπερ ή cookies ή άλλα αρεσκείας σας)
  • 85 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας ψιλοκομμένη
  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών (35-36% λιπαρά) κρύα
  • 1/4 φλ. τσαγιού λικέρ με άρωμα καφέ
  • κακάο σε σκόνη και σαντιγί για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Σοκολατογλυκό με μπισκοτένια βάση μόνο με 5 υλικά

Εκτέλεση συνταγής

  • Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου βάσης 20 εκ. και το στρώνετε στη βάση και τα τοιχώματα με χαρτί ψησίματος.
  • Για τη μπισκοτένια βάση: Θρυμματίζετε σε μούλτι τα μπισκότα σε σκόνη (σαν τριμμένη φρυγανιά), προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να συνδυαστούν και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι και στρώνετε ισομερώς, πιέζοντάς το, στη βάση του ταψιού. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει για 30 λ.
  • Για τη μους σοκολάτας: Εν τω μεταξύ, λιώνετε σε μεγάλο σκεύος τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 8-10 λ ή μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και έχετε ένα λείο μείγμα. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη για 10 λ να κρυώσει. (*)
  • Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος με το λικέρ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Ρίχνετε σταδιακά τη σαντιγί στη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, με μαλακές -για να μη φύγει ο αέρας- κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  • Στρώνετε τη μους πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και την αφήνετε στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά. Μετά τη κόβετε σε κομμάτια, τη πασπαλίζετε, προαιρετικά, με σκόνη κακάο και σερβίρετε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share