Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δεν θα μείνει ούτε... ψίχουλο! Εύκολη συνταγή για τυρόπιτα με πατάτα, γιαούρτι και 2 τυριά

Θα πάθετε την πλάκα σας!

7 Οκτωβρίου 2022 14:51
Δεν θα μείνει ούτε... ψίχουλο! Εύκολη συνταγή για τυρόπιτα με πατάτα, γιαούρτι και 2 τυριά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρόκειται για μια διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής τυρόπιτας που αντί για φύλλο μπαίνουν λεπτές φέτες πατάτας. Πρόκειται για μια τυρόπιτα που θα κλέψει την παράσταση!

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Μία συνταγή που... ζεματάει! Τυρόπιτα με φέτα και ξερή μαντζουράνα

Υλικά

  • 250 γρ. φέτα
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γρ. γάλα πλήρες
  • αλάτι, φρέσκο πιπέρι
  • δυόσμο και άνηθο, ψιλοκομμένους (προαιρετικά)

Για το τύλιγμα

  • 6 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Όλα τα βήματα της συνταγής

Δεν θα μείνει ούτε... ψίχουλο! Εύκολη συνταγή για τυρόπιτα με πατάτα, γιαούρτι και 2 τυριά

Βήμα 1

Φτιάχνουμε τη γέμιση: Σπάμε με ένα πιρούνι τη φέτα και το ανθότυρο, ενσωματώνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε μια μεμβράνη σε ένα ταψί και στρώνουμε το μείγμα φτιάχνοντας μια ορθογώνια πλάκα 18×12 εκ. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες. Oταν σφίξει, κόβουμε την πλάκα σε 4 κομμάτια 9×6 εκ.

Βήμα 2

Για το τύλιγμα: Βάζουμε τις πατάτες σε κρύο νερό, έχουμε το βούτυρο και ένα πινέλο πρόχειρο, τοποθετούμε την κόλλα Α4 στον πάγκο και από πάνω στρώνουμε ένα κομμάτι μεμβράνη. Ρυθμίζουμε το μαντολίνο ώστε να κόβει φέτες 1-1,5 χιλιοστό. Με το πινέλο βουτυρώνουμε τη μεμβράνη στο μέγεθος της Α4 και ξεκινάμε να κόβουμε τις πατάτες. Στρώνουμε τις πατάτες πάνω στη μεμβράνη, έτσι ώστε να πατάει η μία την άλλη και να μην αφήνει κενά, χρησιμοποιώντας την Α4 ως οδηγό.

Βήμα 3

Βουτυρώνουμε με το πινέλο τις πατάτες και τοποθετούμε το ένα από τα 4 κομμάτια της γέμισης στη μέση από τις πατάτες. Διπλώνουμε με τη βοήθεια της μεμβράνης το πάνω και το κάτω κομμάτι σαν πακέτο και πιέζουμε ελαφρώς. Διπλώνουμε τα φτερά το ένα από πάνω και το άλλο από κάτω, τυλίγουμε με τη μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια. Αφήνουμε στην κατάψυξη για 30΄και ψήνουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα στους 180°C για 25΄-30΄.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share