Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μία συνταγή που... ζεματάει! Τυρόπιτα με φέτα και ξερή μαντζουράνα

Θα πάθετε την πλάκα σας!

7 Οκτωβρίου 2022 11:20
Μία συνταγή που... ζεματάει! Τυρόπιτα με φέτα και ξερή μαντζουράνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η αρωματική τυρόπιτα με μαντζουράνα υπόσχεται να ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Είναι το καλύτερο πρωινό αλλά και ένα πλήρες κυρίως πιάτο μαζί με μια σαλάτα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Η συνταγή της γιαγιάς για χωριάτικα τυροπιτάκια είναι απλά από... άλλο πλανήτη!

Υλικά

Μερίδες: 8

  • 8 έτοιμα χωριάτικα φύλλα για πίτα
  • 70 ml ελαιόλαδο, για το άλειμμα

Για τη γέμιση

  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι (κατά προτίμηση πρόβειο, χτυπημένο για 30 δευτερόλεπτα στο μούλτι, μαζί με την πέτσα του - εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε αγελαδινό, χτυπημένο στο μούλτι για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να αφρατέψει)
  • 2 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 αυγά, προτιμάμε βιολογικά
  • 1 γεμάτη κουτ. γλυκού ξερή μαντζουράνα (ή ρίγανη), τριμμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι

Διαδικασία

Μία συνταγή που... ζεματάει! Τυρόπιτα με φέτα και ξερή μαντζουράνα

Γέμιση

Για να ετοιμάσουμε την τυρόπιτα με μαντζουράνα κάνουμε ως εξής: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χτυπημένο γιαούρτι, τη φέτα, τη μαντζουράνα, τα αυγά, αρκετό πιπέρι και το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Πίτα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και επιλέγουμε είτε την κλασική λειτουργία φούρνου (πάνω-κάτω) είτε τη λειτουργία του αέρα.

Αλείφουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με το ελαιόλαδο και στρώνουμε τα 4 χωριάτικο φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, καλά λαδωμένα το καθένα ξεχωριστά.

Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σκεπάζουμε με τα άλλα 4 φύλλα, επίσης καλά λαδωμένα το καθένα ξεχωριστά.

Τυλίγουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share