Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σοκολατένιο μπανανογλυκό με μπισκότα έτοιμο σε 5'

Ανεπανάληπτη νοστιμιά

28 Σεπτεμβρίου 2022 11:51
Σοκολατένιο μπανανογλυκό με μπισκότα έτοιμο σε 5'
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα δροσερό και ακαταμάχητο σοκολατένιο μπανανογλυκό με τραγανή βάση μπισκότου. Η απόλυτη πρόταση για επιδόρπιο. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για καραμελένιο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, ζαχαρούχο γάλα και φουντούκια.

Υλικά

  • 250 γρ μπισκότα σοκολάτας
  • 115 g μπισκότα Oreo
  • 250 γρ γάλα σε δόσεις, ανακατεύοντας
  • 35 ml φυτικό λάδι
  • 10 γρ μπέικιν πάουντερ

Καραμέλλα:

  • Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 150 γρ ζάχαρη
  • Στραγγίζουμε 30 γρ λάδι
  • Κρέμα 33% 150ml
  • Μια πρέζα αλάτι

Κρέμα:

  • Ζελατίνη 10 g + νερό 20 ml
  • Σοκολάτα γάλακτος 100 γρ
  • Ζεστή σοκολάτα 100 γρ
  • Ρίχνουμε ζεστή κρέμα 33% σε 200 ml, λιώνουμε
  • Κρύα κρέμα 33% 350ml
  • Προσθέστε μάζα κρούσης, χτυπήστε
  • Προσθέστε λιωμένη ζελατίνη
  • σύρμα

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:


Ζαχαρούχο γάλα, σοκολάτα και καρύδια: Πώς με τρεις κινήσεις «απογειώνεται» το γλυκό ψυγείου!

Το Athnemagazine.gr σας βρήκε τη συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα! Με 3 μόνο υλικά και 3 κινήσεις χωρίς ψήσιμο έχετε ένα υπέροχο γλυκάκι για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους!

Υλικά:

  • 500 γρ κουβερτούρα σοκολάτα, τεμαχισμένη
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (ή λιγότερο αν δεν το θέλετε πολύ γλυκό. στη θέση του υπολοίπου βάζουμε φυτική κρέμα γάλακτος)
  • 150 γρ σχετικά ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση:

Τοποθετείστε σε ένα ταψάκι ένα φύλλο λαδόκολλας και αλείψτε το με βούτυρο.

Λιώνετε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα σε μπεν μαρι και ανακατέψτε στο τέλος και τα καρύδια.

Τοποθετείστε το μείγμα στο ταψί. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και το βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Βγάλτε από το ψυγείο το γλυκό, τραβήξτε μακριά το χαρτί και κόψτε το σε τετράγωνα κομματάκι ή μακρόστενες μπάρες.

γλυκο-ψυγειου-σοκολατα-24-9

Κέικ σοκολάτας σιροπιαστό με ζαχαρούχο γάλα!

Θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο, οικονομικό, γευστικό και εύκολο γλυκό; Τότε, φτιάξτε σιροπιαστό κέικ σοκολάτας με ζαχαρούχο γάλα! Σε περίπτωση, όμως, που θέλετε να φτιάξετε κάτι πιο κλασικό, δοκιμάστε το κέικ μαρμπρέ με ζαχαρούχο γάλα.

Για το κεικ:
– 400 γραμμάρια Φαρίνα
– 100 γραμμάρια Κακάο
– 400 γραμμάρια Ζάχαρη
– 650 ml γάλα φρέσκο
– 250 ml ηλιέλαιο
– 2 βανιλιες
– 3 αυγά
– 1 κουταλιά του γλυκού κοφτή, αλάτι

Για το γλάσο σιροπιάσματος:
– 2 κουτιά ζαχαρούχο
– 250 κουβερτούρα γάλακτος

Για την σαντιγί:
– 2 φακ. Garni
– 500 ml γάλα φρέσκο παγωμένο

Για το κέικ:– Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.
– Ρίχνουμε το μείγμα μας, που είναι αρκετά αραιό, σε ένα πυρεξ που εχουμε λαδώσει.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά στον αέρα.

– Ρίχνουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνέχεια για να λιώσει.

γλυκο-ψυγειου-σοκολατα-24-9

Για τη σαντιγί:– Χτυπάμε το περιεχόμενο των φακέλων, με το γάλα για 5 λεπτά έως ότου να σφίξει η σαντιγί μας.
– Βάζουμε τη σαντιγί στο ψυγείο.
– Μόλις γίνει το κεικ, το βγάζουμε από τον φούρνο.
– Αφήνουμε το κέικ να χλιαρέψει.
– Ανοίγουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια του, με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας.
– Ρίχνουμε το σοκολατένιο γλάσο, που είναι ζεστό και το αφήνουμε στην άκρη.
– Μετά από κάνα μισάωρο το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
– Μετά Ρίχνουμε την σαντιγί, πασπαλίζουμε με τρίμματα κουβερτουρας και το διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share