Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τυρόπιτα "ομελέτα" στον φούρνο με τυρί, ζαμπόν έτοιμη σε ελάχιστα λεπτά

Μούρλια!

19 Σεπτεμβρίου 2022 11:55
Τυρόπιτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια συνταγή για μια ομελέτα-τυρόπιτα φούρνου, με ζαμπόν και τυρί που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για τυρόπιτα εύκολη και πολύ οικονομική.

Υλικά

  • 25 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού [180 γρ.] τριμμένο τυρί [της αρεσκείας σας, φέτα ή γκούντα ή τσένταρ ή γραβιέρα]
  • 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι [50 γρ.] που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού [375 ml] γάλα
  • 4 αβγά
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τυρόπιτα 'ομελέτα' στον φούρνο με τυρί, ζαμπόν έτοιμη σε ελάχιστα λεπτά

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και βουτυρώστε μια ταρτιέρα ή ταψάκι 25 εκ. περίπου.
  • Σε ένα μπολ βάζετε, το ζαμπόν, το κρεμμύδι, το τυρί, το αλεύρι, το αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Τα μεταφέρετε στη βουτυρωμένη ταρτιέρα και τα απλώνετε ισομερώς.
  • Στο μπόλ χτυπάτε καλά τα αβγά, προσθέτετε το γάλα, ανακατεύετε και περιχύνετε το μείγμα αλευριού της ταρτιέρας φροντίζοντας να πάει παντού.
  • Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40′ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε ζεστό ή και κρύο.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share