Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Εδώ σε έχουμε: Το τρικ για να κόβεις το κρέας σε μικρά κομμάτια σαν επαγγελματίας

Θα γίνεις ο σεφ του σπιτιού στο πι και φι

18 Σεπτεμβρίου 2022 11:18
Εδώ σε έχουμε: Το τρικ για να κόβεις το κρέας σε μικρά κομμάτια σαν επαγγελματίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όποιος έχει επιχειρήσει να κόψει σε μικρές φέτες ένα κομμάτι ωμού μοσχαρίσιου κρέατος ξέρει πόσο δύσκολο και δύστροπο μπορεί να γίνει αυτό, χωρίς επαγγελματικά εργαλεία τουλάχιστον.

Και οι συνταγές που θέλουν το κρέας ψιλοκομμένο δεν είναι λίγες. Με την ευκαιρία δείτε εδώ μια πεντανόστιμη συνταγή με γεμιστά μπιφτέκια και καραμελωμένα κρεμμύδια.

κρέας σε μικρά κομμάτια

Όταν θέλουμε λοιπόν να τεμαχίσουμε κοτόπουλο ή μοσχάρι, μισή ώρα στην κατάψυξη θα δώσει στο κρέας την υφή που χρειάζεται για να κοπεί εύκολα και γρήγορα.

Τριάντα λεπτά στην κατάψυξη δεν θα παγώσουν το κρέας, θα το σκληρύνουν ελαφρώς για να κόβεται ομοιόμορφα και χωρίς μεγάλη προσπάθεια…

Το μυστικό στο ψήσιμο του κρέατος που αγνοείτε - Το λάθος με τη θερμοκρασία ψησίματος

Το ψήσιμο της μπριζόλας είναι μια ιεροτελεστία για τους λάτρεις του κρέατος και ο κάθε ψήστης έχει τα δικά του μυστικά. Καμία φορά όμως, όσα πιστεύεις ότι παίζουν ρόλο για το τέλειο ψήσιμο της μπριζόλας, μπορεί απλά να μην ισχύουν. Με την ευκαιρία, δείτε το κοινό λάθος στο γύρισμα της μπριζόλας.

Αναζητώντας οδηγίες για το τέλειο ψήσιμο μιας μπριζόλας, θα πέσεις πάνω σε πολλές γνώμες και οδηγίες – ίσως και αντικρουόμενες μεταξύ τους. Συχνά, κάποιες συμβουλές που θεωρούσαμε σωστές φαίνεται να είναι παρωχημένες από αρκετούς ειδικούς ή να μην ισχύουν και τόσο πολύ.

Όταν πρόκειται για το ψήσιμο μπριζόλας, κάποιοι κοινοί μύθοι καταρρίπτονται. Aς δούμε, λοιπόν, μία μεγάλη αλήθεια για το ψήσιμο της μπριζόλας.

Το μυστικό στο ψήσιμο του κρέατος που αγνοείτε - Το λάθος με τη θερμοκρασία ψησίματος

Η μπριζόλα είναι καλύτερη όταν ψήνεται σε θερμοκρασία δωματίου

Σύμφωνα με αρκετούς ειδικούς, το να αφιερώσεις 20 λεπτά για να φέρεις την μπριζόλα σου σε θερμοκρασία δωματίου, οδηγεί σε καλύτερο και πιο ομοιόμορφο ψήσιμο. Θεωρητικά, αυτό συμβαίνει επειδή δε σπαταλάς θερμική ενέργεια για να έρθει η μπριζόλα σε θερμοκρασία δωματίου.

Έτσι, όλη αυτή η ζέστη θα βοηθήσει να ψηθεί πιο γρήγορα. Παρόλα αυτά, όταν ο J. Kenji López-alt, Chief Culinary Advisor στο Serious Eats, ακολούθησε αυτή τη διαδικασία, δεν είδε μεγάλη διαφορά στις θερμοκρασίες και το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο.

Η διαδικασία ψησίματος έχει πολύ μικρή σχέση με την αρχική θερμοκρασία της μπριζόλας. Έχει να κάνει με την εξάτμιση της υγρασίας για να πετύχεις την πολύ σημαντική αντίδραση Maillard.

Σε σύγκριση με τη θερμική ενέργεια που απαιτείται για την εξάτμιση της υγρασίας στην μπριζόλα, η αύξηση της θερμοκρασίας της κατά λιγότερο από δύο βαθμούς δεν κάνει πραγματικά τόσο μεγάλη διαφορά.

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν; Ο Kenji προτείνει να αφαιρέσεις όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία ταμπονάροντας την μπριζόλα με χαρτοπετσέτες. Αν έχεις χρόνο, μπορείς επίσης να τις αλατίσεις και να τις αφήσεις ακάλυπτες στο ψυγείο σου. Αυτό θα αφαιρέσει όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία από την επιφάνεια και θα εξασφαλίσει καλύτερο ψήσιμο και τραγανή κρούστα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share