Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Η μακαρονάδα του σαββατοκύριακου: Ριγκατόνι ολικής με μελιτζάνα και λαχταριστό κατίκι

Σκέτη αποθέωση

9 Σεπτεμβρίου 2022 13:22
Η μακαρονάδα του σαββατοκύριακου: Ριγκατόνι ολικής με μελιτζάνα και λαχταριστό κατίκι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μακαρόνια ολική άλεσης με υπέροχη μελιτζάνα και λαχταριστό κατίκι! Μια υγιεινή συνταγή για τα καλοκαιρινά μας γεύματα, που θέλουμε γεύση αλλά όχι περιττές θερμίδες. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για ομελέτα κοτόπουλου με καραμελωμένα κρεμμύδια και ντοματίνια.

Υλικά

  • 300 γραμμ. ριγκατόνι ολικής άλεσης
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 12 ντοματίνια κομμένα κάθετα σε 4 κομμάτια
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 μικρό λευκό κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 200 γραμμ. κατίκι
  • 1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε 100 μλ χλιαρο νερό
  • 150 ml ντομάτα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Μια πρεζα ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι

Η μακαρονάδα του σαββατοκύριακου: Ριγκατόνι ολικής με μελιτζάνα και λαχταριστό κατίκι

Διαδικασία

  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν η θερμοκρασία του ανεβεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και τo σκόρδο. Σοτάρουμε για 3 λεπτά και μετά βάζουμε και τα κομμένα ντοματίνια. Σοτάρουμε για αλλά 2 λεπτά. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
    Εναλλακτικά σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Ενσωματώνουμε και τις προτηγανισμένες μελιτζάνες και αμέσως σβήνουμε με το χλιαρό νερό με τον κύβο λαχανικών. Όταν το μείγμα πάρει μια βράση, βάζουμε και τον χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε την ζάχαρη δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
  • Μετά βάζουμε και τα ριγκατονι. Όταν δέσει η σάλτσα, βάζουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο ( αφήνουμε λίγο κρεμμύδι και δυόσμο για να γαρνίρουμε το πιάτο). Σερβίρουμε τα ριγκατονι σε μια μεγάλη σουπιέρα και στην συνέχεια απλώνουμε από πάνω το κατίκι, τέλος πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμύδι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share