Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μείγμα σκέτη αποθέωση: Ανακατεύει το γάλα με τον κιμά και πετυχαίνει τα πιο γευστικά και αφράτα μπιφτέκια!

Η τέλεια συνταγή

8 Σεπτεμβρίου 2022 13:58
Μείγμα σκέτη αποθέωση: Ανακατεύει το γάλα με τον κιμά και πετυχαίνει τα πιο γευστικά και αφράτα μπιφτέκια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βάζει λίγο γάλα στον κιμά και τα ανακατεύει Μετά από λίγο έχει τα πιο νόστιμα και αφράτα μπιφτέκια!

Η συνταγές για μπιφτέκια μας έχουν λύσει τα χέρια όταν δεν ξέρουμε τι να μαγειρέψουμε πάλι και το Athensmagazine.gr σας έχει προτείνει τις καλύτερες.

Όμως για ένα λαχταριστό μπιφτέκι έχει σημασία και τα tips για το μαγείρεμα, όπως θα δείτε και παρακάτω!

Για αφράτα και ζουμερά μπιφτεκάκια

  • Για να φουσκώσουν και να γίνουν τρυφερά τα μπιφτέκια μας, προσθέτουμε στον κιμά 1 κουτ. σούπας ξίδι, 1 κουτ. σούπας λευκό κρασί, 2 κουτ. σούπας μπίρα ή 1 μικρή ντοματούλα τριμμένη χωρίς τη φλούδα της.

  • Eναλλακτικά, για να βγουν ζουμερά τα μπιφτέκια, μπορούμε να γεμίσουμε την»καρδιά» τους με 2 κουτ. γλυκού σάλτσα ντομάτας, που θα τα ενυδατώσει και θα τα νοστιμίσει. H σάλτσα ντομάτας μπορεί να αντικατασταθεί με κέτσαπ

  • Στον κιμά ταιριάζει και η λιαστή ψιλοκομμένη ντομάτα, ενώ πιο πικάντικο, μεσογειακό αποτέλεσμα θα του δώσει η ψιλοκομμένη ελιά.

  • Tο γάλα, περίπου 3 κουτ. σούπας φρέσκο ή εβαπορέ, θα κάνει τα μπιφτέκια αφράτα. Aφράτα γίνονται, επίσης, αν προσθέσουμε στη ζύμη 4-5 κουτ. σούπας κίτρινο τυρί τριμμένο ή τον χυμό από 1 πορτοκάλι ή 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ.

κιμασ-μπιφτεκια-γαλα-συνταγη-8-9

Τα μυστικά της γιαγιάς για να φτιάξεις τον καλύτερο κιμά

Με τον κιμά μπορείς να φτιάξεις πολλές νόστιμες συνταγές, όπως μπιφτέκια, παστίτσιο, μουσακά, σάλτσες και πολλά άλλα. Ωστόσο, για να γίνουν τα φαγητά σας πιο νόστιμα από ποτέ και να εκπλήξετε μικρούς και μεγάλους ακολουθήστε τα παρακάτω μυστικά και δεν θα χάσετε.

Ετοιμαστείτε να φτιάξετε τον πιο νόστιμο κιμά που έχετε δοκιμάσει. Με την ευκαιρία ανακαλύψτε την συνταγή για κιμαδόπιτα της γιαγιάς.

Η μείξη χοιρινού και μοσχαρίσιου κρέατος είναι εξαιρετική για κεφτεδάκια

Σε οποιαδήποτε αναλογία κι αν τα αναμείξεις, φρόντισε να ζητήσεις λίγο πιο μαλακά κομμάτια από τον χασάπη, από τον λαιμό ή το στήθος των ζώων. Ο λιγότερος χρόνος μαγειρέματος που χρειάζονται, θα τα κάνει αφράτα, χωρίς προσθήκη σόδας ή άλλων, όχι και τόσο χρήσιμων τεχνικών.

Ψωμί η φρυγανιά;

Τίποτα.... Το άμυλο ναι μεν βοηθάει να δέσει το μείγμα, αλλά σε σημείο που να χαλάει τη φυσική του υφή. Χρησιμοποίησε καλύτερα ασπράδια αυγού, ελαιόλαδο και αλάτι. Ο συνδυασμός αυτών των υλικών θα βοηθήσει το μείγμα να δέσει, αφού "ξεκουραστεί" από το πλάσιμο, αλλά και κατά το ψήσιμο. Τέρμα πια στα κεφτεδάκια που αναπηδούν όταν πας να τα τρυπήσεις, σαν μπαλάκι του πινγκ πονγκ!

Πλάσιμο δε σημαίνει βγάζω τα νεύρα μου στον κιμά

Καμιά φορά μπορεί να βοηθάει, σίγουρα όχι όμως τον κιμά. Αν θες να προσθέσεις μυρωδικά, μπαχαρικά, λάδι κ.α. ανακάτεψέ τα σε ένα μπολ και πρόσθεσέ τα όλα μαζί στον κιμά, ανακατεύοντας όσο το δυνατόν λιγότερο για να ομογενοποιηθούν. Όσο λιγότερο τον ζυμώσεις, τόσο περισσότερο θα μείνουν ανέπαφες οι φυσικές ίνες των πρωτεϊνών και δε θα καταλήξεις με τα προαναφερθέντα μπαλάκια στο στόμα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share