Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Συνταγή του 10λέπτου: Σνίτσελ κοτόπουλο με μανιτάρια και τριμμένη μοτσαρέλα

Απίθανη γεύση

27 Αυγούστου 2022 16:29
Συνταγή του 10λέπτου: Σνίτσελ κοτόπουλο με μανιτάρια και τριμμένη μοτσαρέλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε ένα τέλειο γεύμα για όλους? Δοκιμάστε ένα λαχταριστό, τραγανό σνίτσελ κοτόπουλο με μανιτάρια που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα! Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το χαρτί κουζίνας για τραγανή πέτσα στο κοτόπουλο.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα στη μέση και ανοιγμένα
  • 6 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το πανάρισμα

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Για τα μανιτάρια

  • 60 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. μανιτάρια, κομμένα στα 4
  • 14 κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες
  • 80 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Συνταγή του 10λέπτου: Σνίτσελ κοτόπουλο με μανιτάρια και τριμμένη μοτσαρέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.
  • Για το πανάρισμα: Για το πανάρισμα θα χρειαστούμε 3 βαθιά πιάτα. Στο 1ο προσθέτουμε το αλεύρι. Στο 2ο προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά. Στο 3ο προσθέτουμε τη φρυγανιά.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα πανάρουμε καλά, περνώντας τα πρώτα από το αλεύρι. Τα τινάζουμε λίγο, τα περνάμε από τα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ψήνουμε τα παναρισμένα φιλέτα κοτόπουλου από 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Μεταφέρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Για τα μανιτάρια: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 4 λεπτά.
  • Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Περιχύνουμε τα τη σάλτσα με τα μανιτάρια πάνω από τα φιλέτα κοτόπουλου, πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Σερβίρουμε το σνίτσελ κοτόπουλο πασπαλίζοντας με φρέσκο κρεμμυδάκι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share