Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η αμίμητη φανουρόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με λίγα υλικά έτοιμη στο πι και φι

Θα σας μείνει αξέχαστη

25 Αυγούστου 2022 11:43
Η αμίμητη φανουρόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με λίγα υλικά έτοιμη στο πι και φι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνταγή φανουρόπιτα εγγύηση που δεν τρίβεται και δεν λασπώνει από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Είναι η ωραιότερη αφράτη φανουρόπιτα μέχρι την τελευταία μπουκιά. Μια παραδοσιακή συνταγή από τα νησιά του Αιγαίου, για να απολαμβάνετε νηστίσιμη και υγιεινή φανουρόπιτα, όλο το χρόνο! Και αν θέλετε να τους τρελάνετε όλους. Με την ευκαιρία, δείτε το tip της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για να μαγειρέψετε το κοτόπουλο.

Αυτή η φανουρόπιτα με ελαιόλαδο, όπως και όλα τα παραδοσιακά γλυκά, είναι μια πολύ εύκολη συνταγή. Στην συνέχεια η ωραιότερη φανουρόπιτα εύκολη συνταγή από την Αργυρώ μπορεί να γίνει και σε Φανουρομάφινς!

Υλικά

  • 280 γρ. ελαιόλαδο απαλό (ή ηλιέλαιο)
  • 290 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 110 γρ. γλυκό κρασί
  • 330 γρ. χυμό πορτοκάλι και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κ.γ. σόδα
  • Κανελογαρίφαλα
  • 4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γραµ)

Προαιρετικά

  • 60 γρ. σουσάμι
  • 140 γρ. σταφίδες ανάμεικτες
  • 120 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

Για το μείγμα μπαχαρικών

  • 1 κ.γ. γεμάτο κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Η αμίμητη φανουρόπιτα της Αργυρώς με λίγα υλικά εύκολα και γρήγορα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τα κανελογαρίφαλα.
  • Με σύρμα δουλεύουμε το μείγμα για 2 με 3 λεπτά να γίνει σαν κρέμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το κρασί κι ανακατεύουμε το μίγμα.
  • Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκάλι σε μια κανάτα και ανακατεύουμε πάνω από το μπολ με το μίγμα, γιατί φουσκώνει και χύνεται ο χυμός.
  • Ανακατεύουμε το πορτοκάλι μέσα στα υλικά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και με το σύρμα ανακατεύουμε.
  • Το μίγμα θα μοιάζει με χυλός.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε ελαφρά λαδωμένο ταψί 30×24 εκ.
  • Αν χρησιμοποιήσετε σουσάμι, πασπαλίζετε το μισό στη βάση και στα τοιχώματα του ταψιού. Το υπόλοιπο θα το πασπαλίσετε στην επιφάνεια της.

Πηγή: argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share