Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Κολοκύθια γεμιστά με ανάμεικτο κιμά και γραβιέρα

Τα πιο εναλλακτικά γεμιστά!

24 Αυγούστου 2022 16:01
Η συνταγή της ημέρας: Κολοκύθια γεμιστά με ανάμεικτο κιμά και γραβιέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τροφαντά στρογγυλά κολοκύθια με γέμιση πικάντικη, πλούσια και με αναπάντεχους συνδυασμούς, σε γεμιστά εντελώς λιχούδικα! Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια σε 5 βήματα - Το μυστικό κρύβεται στο ψωμί

Υλικά

Μερίδες: 5

Για τη γέμιση

  • 700 γρ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσια ελιά + χοιρινός)
  • η σάρκα από τα κολοκύθια
  • 50 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 60 γρ. (3 φέτες) ψωμί χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε λίγο φρέσκο γάλα, καλά στυμμένο και θρυμματισμένο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. γραβιέρα, σε κυβάκια 1 εκ.
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον ζωμό

  • 750 ml ζεστό νερό
  • 1 κουτ. γλυκού τοματοπελτές
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 10 κολοκύθια μεγάλα στρογγυλά, καλά πλυμένα

Διαδικασία

Η συνταγή της ημέρας: Κολοκύθια γεμιστά με ανάμεικτο κιμά και γραβιέρα

  1. Για τα κολοκύθια γεμιστά με ανάμεικτο κιμά και γραβιέρα, κόβουμε τα «καπάκια» των κολοκυθιών και αφαιρούμε τη σάρκα από το εσωτερικό κάθε κολοκυθιού, την οποία ψιλοκόβουμε σε βαθύ μπολ.
  2. Τακτοποιούμε τα κελύφη των κολοκυθιών σε βαθύ ταψί που να τα χωράει ακριβώς.

Γέμιση

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ με τη σάρκα κολοκυθιού.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Γεμιστά

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Γεμίζουμε μέχρι επάνω τα κολοκύθια με το μείγμα και σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ζωμού και περιχύνουμε τα κολοκύθια. Ψήνουμε για 1 ώρα. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε τα γεμιστά να γίνουν χλιαρά και σερβίρουμε τα κολοκύθια γεμιστά με ανάμεικτο κιμά και γραβιέρα.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share