Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο: Έτσι θα φτιάξεις το τέλειο ποσέ αυγό

Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

19 Αυγούστου 2022 20:18
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο: Έτσι θα φτιάξεις το τέλειο ποσέ αυγό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα αυγά ποσέ είναι μια πολύ νόστιμη και γευστική εκδοχή των αυγών, την οποία όμως πολλοί δυσκολεύονται να πετύχουν. Η αλήθεια είναι πως δεν θέλει κόπο, άλλα τρόπο... γι' αυτό παρακάτω σας παρουσιάζουμε δύο εύκολους τρόπους για να πετύχετε το ποσέ αυγά.

Παράλληλα, δείτε εδώ πόση πρωτεΐνη έχει ένα αυγό.

Α’ τρόπος

Γεμίζετε ένα κατσαρολάκι με νερό μέχρι τη μέση και το ζεσταίνετε. Ρίχνετε μέσα μια κουταλιά της σούπας ξίδι. Όταν το νερό ζεσταθεί, αλλά προτού αρχίσει να βράζει είναι η ώρα να ρίξετε το αυγό. Σπάτε, λοιπόν, προσεκτικά το αυγό σε ένα μικρό φλιτζάνι. Με 1 κουτάλι και με πολύ προσεκτικές κινήσεις δημιουργείτε
μια δίνη στο νερό και πολύ σιγά ρίχνετε το αυγό στο νερό. Αν θέλετε το αυγό μελάτο, το αφήνετε για 3΄. Αν το θέλετε λίγο πιο σφιχτό, για 5΄. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζετε το αυγό από την κατσαρόλα και το στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Β’ τρόπος

Γεμίζετε ένα κατσαρολάκι με νερό μέχρι τη μέση και το ζεσταίνετε. Ρίχνετε μέσα μια κουταλιά της σούπας ξίδι. Καλύπτετε με ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης ένα μικρό φλιτζάνι φροντίζοντας να προεξέχει. Σπάτε προσεχτικά ένα αυγό μέσα στο φλιτζάνι, πιάνετε τις άκρες της μεμβράνης που προεξέχουν και τις δένετε σφιχτά,
στριφογυριστά. Μόλις το νερό φτάσει σε σημείο βρασμού, αλλά προτού αρχίσει να κοχλάζει ρίχνετε μέσα το αυγό φροντίζοντας να προεξέχει η μεμβράνη. Το αφήνετε 3΄ ή 5΄, ανάλογα με το πόσο βρασμένο το θέλετε. Βγάζετε το αυγό από το νερό και προσεκτικά αφαιρείτε τη μεμβράνη και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share