Κυριακή, 12 Μαΐου 2024

Ώρα για μπάρμπεκιου: Μπιφτέκια κοτόπουλου στο γκριλ

Ζουμερά και αρωματικά

18 Αυγούστου 2022 16:27
Ώρα για μπάρμπεκιου: Μπιφτέκια κοτόπουλου στο γκριλ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ζουμερά και αρωματικά μπιφτέκια από κοτόπουλο, ό,τι πρέπει για ένα ελαφρύ καλοκαιριάτικο γεύμα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Άλλο... επίπεδο γεύσης: Το μυρωδικό στη σχάρα που «απογειώνει» τη γεύση του μπιφτεκιού

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 800 γρ. κιμάς κοτόπουλου, από στήθος
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο, μαζί με το ζουμί του
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 μικρή πιπεριά κέρατο, πολύ ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένη σε λίγο γάλα και καλά στυμμένη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
  • 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

 Ώρα για μπάρμπεκιου: Μπιφτέκια κοτόπουλου στο γκριλ

  1. Για τα μπιφτέκια κοτόπουλου στο γκριλ, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και την πιπεριά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Αδειάζουμε σε βαθύ μπολ, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα και πλάθουμε 8 μπιφτέκια.
  4. Τα τακτοποιούμε στο ταψί και ψήνουμε ακριβώς κάτω από το γκριλ για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share