Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022

Στρώστε το τραπέζι: Πεντανόστιμοι κεφτέδες με μοσχαρίσιο κιμά και «τουρλού» λαχανικών

Θα πάθετε την πλάκα σας!

15 Αυγούστου 2022 10:09
Στρώστε το τραπέζι: Πεντανόστιμοι κεφτέδες με μοσχαρίσιο κιμά και «τουρλού» λαχανικών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια διαφορετική εκδοχή για μοσχαρίσιους κεφτέδες. Η μελιτζάνα με το κολοκυθάκι τους εξυψώνει σε έναν λαχταριστό, πλούσιο και ζουμερό μεζέ.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Φουλ του μεζέ: Ψητές πιπεριές κέρατο - Το μυστικό κρύβεται στην κουζίνα σας

Υλικά

Τεμάχια: 20

  • 700 γρ. κιµάς µοσχαρίσιος (κατά προτίµηση από τρανς)
  • 1 µελιτζάνα τσακώνικη, σε µικρά κυβάκια
  • 1 κολοκύθι µέτριο, σε µικρά κυβάκια
  • 1 ξερό κρεµµύδι, τριµµένο
  • 1 ντοµάτα, σε μικρά κυβάκια
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα µαϊντανού, ψιλοκοµµένα
  • 1 κουτ. σούπας άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκοµµένος
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαµικό
  • αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
  • αλεύρι (για το τηγάνισµα)
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισµα

Διαδικασία

Στρώστε το τραπέζι: Πεντανόστιμοι κεφτέδες με μοσχαρίσιο κιμά και «τουρλού» λαχανικών

  1. Για να φτιάξουμε μοσχαρίσιους κεφτέδες με «τουρλού» λαχανικών βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και σε µέτρια φωτιά χωρίς λιπαρή ουσία τη µελιτζάνα και το κολοκύθι, και τα µαραίνουµε, ανακατεύοντας για περίπου 5-10 λεπτά, μέχρι να εξατµιστούν τα υγρά που θα βγάλουν.
  2. Αποσύρουµε από τη φωτιά και τα αφήνουµε να κρυώσουν.
  3. Σε ένα µπολ βάζουµε τον κιµά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη µελιτζάνα και το κολοκύθι, και ζυµώνουµε πολύ καλά.
  4. Αν το µείγµα του κιµά βγει σφιχτό, προσθέτουµε λίγο κρύο νερό.
  5. Στο τέλος προσθέτουµε τη µελιτζάνα και το κολοκύθι, και ανακατεύουµε απαλά, να οµογενοποιηθούν.
  6. Βάζουµε σε ένα µπολ το αλεύρι.
  7. Πλάθουµε κεφτέδες σε σχήµα καρυδιού, τους περνάµε από το αλεύρι και τινάζουµε να φύγει το περιττό.
  8. Βάζουµε 2 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και, όταν ζεσταθεί καλά, χωρίς όµως να βγάζει καπνούς, ρίχνουµε λίγους λίγους τους κεφτέδες και τους τηγανίζουµε σε δόσεις, σε µέτρια φωτιά, για περίπου 8 λεπτά την κάθε δόση.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share