Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Ανεξίτηλη» στο πέρασμα των χρόνων: Απλή και πεντανόστιμη τυρόπιτα στο τηγάνι με 4 υλικά - Έτοιμη σε 5 λεπτά!

Δοκιμάστε την!

7 Αυγούστου 2022 14:03
«Ανεξίτηλη» στο πέρασμα των χρόνων: Απλή και πεντανόστιμη τυρόπιτα στο τηγάνι με 4 υλικά - Έτοιμη σε 5 λεπτά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα στο τηγάνι με 4 μόνο υλικά. Πρόκειται για μια συνταγή, η οποία είναι έτοιμη στο τσακ μπαμ και σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν αποφεύγετε τα τηγανητά, δείτε εδώ μια κλασική συνταγή για τυρόπιτα.

Υλικά

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 200 γρ. βιτάμ για την επάλειψη των φύλλων

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε το βιτάμ στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Βάζουμε λίγο βιτάμ στο τηγάνι να λιώσει.
  • Παίρνουμε ένα φύλλο και ραντίζουμε με το πινέλο βιτάμ το οποίο το είχαμε λιώσει και το βάζουμε στο μισό μέρος του τηγανιού.
  • Κάνουμε το ίδιο και στο δεύτερο φύλλο και το βάζουμε στο άλλο μισό του τηγανιού και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα.
  • Αναποδογυρίζουμε τα φύλλα μας και ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί και κασέρι.
  • Ραντίζουμε με το πινέλο και τα άλλα δύο φύλλα και τα τοποθετούμε από πάνω με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν για να κλείσουμε την πίτα μας.
  • Μόλις δούμε ότι ψήθηκε και από κάτω την ξαναγυρνάμε μέχρι να πάρει χρώμα και σερβίρουμε!

τυροπιτα-τηγανι-συνταγη-7-8

Εγώ χρησιμοποίησα τηγάνι 28cm γιατί ήθελα να γίνει μεγάλη πίτα επειδή είχα τραπέζι. Μπορείτε να την κάνετε και σε μικρότερο τηγάνι αν θέλετε για ένα ή δύο άτομα. Μπορείτε μέσα στην πίτα να προσθέσετε ότι υλικά θέλετε εσείς π.χ. παστουρμά, αλλαντικά, κρέατα που σας περίσσεψαν ότι θέλετε!! Δημιουργείστε εσείς την δική σας νόστιμη πίτα!

Πανεύκολη τυρόπιτα με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10΄ για το φούρνο

Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10΄με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνάκ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας. Επίσης το Athensmagazine.gr θα σας πρότεινε να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για τραγανές δίπλες με τέλειο μέλωμα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1 αβγό
  • 1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
  • 120 ml γάλα
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

  • Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανοίγετε μια τρύπα στη μέση και σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα. Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι.
  • Ανακατεύετε καλά.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share