Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022

Ο καλύτερος «συνοδός» μετά την παραλία: Γλυκό ψυγείο με ροδάκινο, κεράσια και μπισκότα - Ο... φρουτένιος πειρασμός του καλοκαιριού!

Έτοιμο σε μόλις 5 λεπτάκια!

7 Αυγούστου 2022 13:57
Ο καλύτερος «συνοδός» μετά την παραλία: Γλυκό ψυγείο με ροδάκινο, κεράσια και μπισκότα - Ο... φρουτένιος πειρασμός του καλοκαιριού!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γλυκό ψυγείου χωρίς αυγά και αλεύρι. Υγιεινή συνταγή με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη είναι έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά και έχει εκπληκτική γεύση. Αν ψάχνετε για ένα ελαφρύ γλυκό, δοκιμάστε αυτό το κέικ. Παράλληλα, δείτε τη συνταγή για γλυκό ψυγείου στο άψε σβήσε με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα.

Υλικά

  • 1 κουτί ψιλοκομμένα ροδάκινα σε σιρόπι
  • 180 γρ μπισκότα
  • 60 γρ λάδι καρύδας
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 14 g άγαρ άγαρ
  • 200 γραμμάρια κεράσια
  • 300 γραμμάρια χυμό κερασιού

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Φτιάξτε το Σαββατοκύριακό σας: Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα

Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Πρόκειται για μια τούρτα καραμέλα που σίγουρα θα σας αρέσει, καθώς το ζαχαρούχο γάλα που έχει μέσα είναι τρομερό. Η εκτέλεση της συνταγής είναι εύκολη αλλά και γρήγορη. Σε περίπτωση όμως, που δε σας αρέσει η καραμέλα, δείτε εδώ ένα άλλο παγωμένο γλυκό.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι

  • 5 αυγά
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γ μπέικιν
  • 1 βανίλια
  • 30 γρ. κακάο
  • Για το σιρόπι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 βανίλια
  • χυμό 1/2 λεμονιού

Για την καραμέλα

  • 1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
  • 1 φακελάκι κρέμα στιγμής καραμέλα(86γρ.)
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. γάλα φρέσκο
  • 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο (χρειαζόμαστε το μισό)

συνταγη-γλυκο-ψυγειου-7-8

Εκτέλεση:

  • Ετοιμάζουμε τα παντεσπάνια
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίχνουμε το αλεύρι, αφού το έχουμε κοσκινίσει πριν με το μπέικιν και το κακάο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 24 εκ.,αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 για 20 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το χωρίζουμε με ένα καλό μαχαίρι προσεκτικά σε 3 δίσκους.
  • Εναλλακτικά μπορούμε να χωρίσουμε το μείγμα σε 3 ίδια ταψάκια, ώστε να μην χρειαστεί να κόψουμε το παντεσπάνι σε πάτους.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  • Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα.
  • Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος, το γκαρνί και την κρέμα στιγμής και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
  • Προσθέτουμε 1/2 ποσότητα από το καραμελωμένο ζαχαρούχο χτυπάμε λίγο ακόμα και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.

Συναρμολογούμε:

  • Σε ένα τσέρκι βάζουμε το ένα παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε.
  • Βάζουμε από πάνω κρέμα ,ξανά παντεσπάνι,σιρόπι, κρέμα,και ξανά άλλη μια φορά το ίδιο. Το σιρόπι θα το πάρει όλο και η κρέμα φτάνει για να γεμίσει μέσα και να να καλυφθεί και εξωτερικά.
  • Γαρνίρουμε με λιωμένη μερέντα και λίγο από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
  • Την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο όλη νύχτα και αφαιρούμε το τσέρκι.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share