Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Γλυκό ψυγείου... στο άψε σβήσε με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα

Πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

11 Μαΐου 2022 15:24
Γλυκό ψυγείου... στο άψε σβήσε με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να φτιάξετε μια γλυκιά συνταγή, η οποία θα κάνει τους οικείους σας να… γλείφουν τα δάχτυλά τους; Σας προτείνουμε, επομένως, αυτό το γλυκό ψυγείου που γίνεται… στο άψε σβήσε με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα.

Πρόκειται για μια συνταγή, η οποία θα τρελάνει άπαντες να σας το ζητούν συνέχεια και μπορεί να ετοιμαστεί μέσα σε μόλις 10 λεπτά. Μόλις δοκιμάσετε αυτό το γλυκό, θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας συνταγές, όπως το δροσερό γλυκό τριπλής σοκολάτας, που είναι ιδανικό με τη σειρά του για αυτή την περίοδο.

Υλικά

150 γραμ. κουβερτούρα 54% κακάο

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)

1 υγρή βανίλια ή μία κάψουλα βανίλιας

Για την επικάλυψη

500 γραμ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε

2 φλ. άχνη ζάχαρη

1 ½ κ.σ. κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ γάλα

κόκκινα βατόμουρα

100 γραμ. σοκολάτα λευκή

Εκτέλεση

Για αυτό το εύκολο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, θα χρησιμοποιήσουμε ένα τετράγωνο πυρέξ.

Για τη σοκολατένια βάση

Βάζουμε σε μπολ το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και τη σοκολάτα.

Τα βάζουμε σε μπεν μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να λιώσει τελείως η σοκολάτα ή τα λιώνουμε στα μικροκύματα.

Αδειάζουμε σε μια στρώση τη σοκολατένια κρέμα στο πυρέξ.

Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Για την επικάλυψη

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (μασκαρπόνε, άχνη, κρέμα γάλακτος) εκτός από τη λευκή σοκολάτα και τα βατόμουρα.

Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα.

Ελέγχουμε την πυκνότητα και τη ρευστότητα της κρέμας, προσθέτοντας άχνη ή λίγη κρέμα γάλακτος.

Η σύστασή της πρέπει να θυμίζει σαντιγί.

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη σοκολάτα σε μια στρώση.

Γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με κόκκινα βατόμουρα σε σειρές να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε το γλυκό με τις σταγόνες λευκής σοκολάτας.

Παγώνουμε το γλυκό μας να σταθεροποιηθεί.

Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Πηγή: Argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share