Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μην κάνεις τον Κινέζο: Κοτόπουλο με πιπεριές τσίλι

Θα πάθετε την πλάκα σας!

5 Αυγούστου 2022 16:52
Μην κάνεις τον Κινέζο: Κοτόπουλο με πιπεριές τσίλι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η δημιουργία στην κουζίνα δεν σταματάει ποτέ. Ένα απλό φιλέτο κοτόπουλο κόβεται σε μπουκίτσες και ψήνεται στο τηγάνι με πράσινες και κόκκινες πιπεριές τσίλι, μπούκοβο και κύμινο.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Η μεγάλη «αμαρτία» στο κοτόπουλο, πιο νόστιμη από ποτέ: Το απόλυτο μυστικό για απίστευτα τραγανή πέτσα

Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
  • 2 πιπεριές τσίλι κόκκινες
  • 2 πιπεριές τσίλι πράσινες
  • 800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 λεμόνι, τον χυμό
  • αλάτι

Διαδικασία

Μην κάνεις τον Κινέζο: Κοτόπουλο με πιπεριές τσίλι

Βήμα 1

Κόβουμε και πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και τις πιπεριές τσίλι σε μικρές ροδέλες. Σε ένα wok ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Βήμα 2

Παράλληλα, σε ένα πολύ μικρό μπολ ανακατεύουμε το μπούκοβο, το κύμινο , τις πιπεριές τσίλι και το αλάτι. Μαρινάρουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου με αυτό το μείγμα. Ψήνουμε το κοτόπουλο στο wok με τη μαρινάδα του και με το κρεμμύδι ανακατεύοντας συχνά για περίπου 15’ με σπάτουλα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε την ντομάτα, το κύμινο και το βούτυρο, κλείνουμε με το καπάκι το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 30΄. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε στο μάτι για 5΄ ακόμα. Σερβίρουμε κατά προτίμηση με νουντλς ή ρύζι.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share