Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022

Η μεγάλη «αμαρτία» στο κοτόπουλο, πιο νόστιμη από ποτέ: Το απόλυτο μυστικό για απίστευτα τραγανή πέτσα

Προσοχή στις αναλογίες

3 Αυγούστου 2022 14:46
Η μεγάλη «αμαρτία» στο κοτόπουλο, πιο νόστιμη από ποτέ: Το απόλυτο μυστικό για απίστευτα τραγανή πέτσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχει ένας τρόπος να απογειώσεις την γεύση του κοτόπουλου και αυτός δεν είναι άλλος από το να έχει τραγανή πετσούλα στο μπούτι, τις φτερούγες ή ακόμα και γύρω από το στήθος.

Παράλληλα, αυτό είναι το μόνο tip που χρειάζεται να ξέρεις πριν μαγειρέψεις το κοτόπουλο.

Αν έχετε προσπαθήσει πολλές φορές να πετύχετε τραγανή πέτσα στο κοτόπουλο και δεν τα έχετε καταφέρει, τότε σας έχουμε ένα φοβερό κόλπο που θα σας ενθουσιάσει! Αρκεί μόνο μια μικρή ποσότητα baking powder, για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα! Είτε μαγειρεύετε ολόκληρο το κοτόπουλο είτε κομμένες φτερούγες, μπούτια ή στήθη, το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο.

Ποια είναι η… δράση του baking powder στο κοτόπουλο; Η ελαφρώς αλκαλική σύστασή του ενεργοποιεί τα επίπεδα του PH στο κοτόπουλο, επιτρέποντας έτσι στις πρωτεΐνες του να διασπαστούν πιο αποτελεσματικά, δίνοντάς του ένα πιο τραγανό και ένα πιο ροδισμένο χρώμα.

Παράλληλα, συνδυάζεται αρμονικά με τους φυσικούς χυμούς του πουλερικού, δημιουργώντας διοξείδιο του άνθρακα, με αποτέλεσμα να δείτε ένα στρώμα από μικροσκοπικές μπουρμπουλήθρες. Χάρη σε αυτές τις μικροσκοπικές μπουρμπουλήθρες, το κοτόπουλο θα έχει μια τραγανή υφή όταν μαγειρευτεί.

κοτοπουλο-μαγειρεμα-πετσα-3-8

Προσοχή στις αναλογίες

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε σε σχέση με το μαγειρικό αυτό τρικ είναι ότι η αλκαλική σύσταση του baking powder μπορεί να περάσει στο φαγητό, σε περίπτωση που δεν υπάρχει σωστή αναλογία ανάμεσα στις ποσότητες baking powder και του αλατιού.

Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε κουταλάκι του γλυκού baking powder αναλογεί ένα κουτάλι της σούπας αλάτι. Βάλτε όσες κουταλιές πιστεύετε ότι θα καλύψουν την επιφάνεια του πουλερικού σας, προσέχοντας πάντα τις αναλογίες.

Στη συνέχεια, προσθέστε στο μείγμα και λίγο πιπέρι, ανάλογα με το πόσο καυτερό θέλετε να είναι το φαγητό σας. Αναμείξτε τα υλικά σε ένα μπολ και πασπαλίστε ομοιόμορφα την επιφάνεια του πουλερικού. Και το «κλειδί» για να πετύχει το κόλπο αυτό είναι να το αφήσετε στο ψυγείο 12-24 ώρες, χωρίς να το σκεπάσετε.

Ο χρόνος αυτός επιτρέπει στο baking powder να δράσει σωστά ενώ παράλληλα το αλάτι επιτυγχάνει το σωστό μαρινάρισμα στο κοτόπουλο, για να βγάλει όλα τα αρώματά του στο μαγείρεμα.

Το κόλπο αυτό μπορεί να εφαρμοστεί και στη γαλοπούλα, την πάπια ή τη χήνα, ακόμα και στο χοιρινό.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share