Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η πιο γλυκιά τυρόπιτα: Σαρικόπιτα από την Κρήτη, με μέλι

Θα πάθετε την πλάκα σας!

5 Αυγούστου 2022 12:48
Η πιο γλυκιά τυρόπιτα: Σαρικόπιτα από την Κρήτη, με μέλι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κρητικές σαρίκες με τυρί και μέλι είναι ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά της λεβεντομάνας! Πρόκειται για τυρόπιτες με τριφτό φύλλο και ξινομυζήθρα οι οποίες τυλίγονται σε σχήμα που θυμίζει το σαρίκι, δηλαδή το παραδοσιακό κρητικό μαντίλι από όπου έχουν πάρει και το όνομά τους.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτή τη Ρουμελιώτικη τυρόπιτα με 5 μόνο υλικά - Εύκολη και νόστιμη στο πι και φι

Υλικά

  • 4 ποτήρια αλεύρι
  • 1 ποτήρι νερό περίπου
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας ρακή
  • ελάχιστο αλάτι
  • ½ κιλό ξινομυζήθρα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • μέλι για να το σερβίρισμα

Διαδικασία

Η πιο γλυκιά τυρόπιτα: Σαρικόπιτα από την Κρήτη, με μέλι

Βήμα 1

Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι, το νερό, τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τη ρακή, μέχρι να έχετε μια μέτρια ζύμη. Κάνετε τη ζύμη μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 2

Την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη (ή τη μηχανή των ζυμαρικών). Κόβετε τα φύλλα σε λωρίδες με πλάτος 10εκ. και μήκος 40-45εκ.

Βήμα 3

Με κουταλάκι απλώνετε την ξινομυζήθρα σε όλο το μήκος κάθε λωρίδας. Βρέχετε τις άκρες με νερό και τη διπλώνετε στα δύο ώστε να σχηματιστεί κορδόνι. Αρχίζετε να τυλίγετε το κορδόνι ελικοειδώς από τη μια άκρη σαν σαρίκι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και τα υπόλοιπα φύλλα.

Βήμα 4

Τηγανίζετε τις σαρικόπιτες σε μπόλικο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τις τοποθετείτε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Βήμα 5

Τις σερβίρετε ζεστές και την τελευταία στιγμή τις περιχύνετε με μέλι.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share