Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ρουμελιώτικη τυρόπιτα με 5 μόνο υλικά - Εύκολη και νόστιμη στο πι και φι

Θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

4 Αυγούστου 2022 08:59
Ρουμελιώτικη τυρόπιτα με 5 μόνο υλικά - Εύκολη και νόστιμη στο πι και φι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια πανεύκολη συνταγή για μια πανεύκολη και πεντανόστιμη Ρουμελιώτικη τυρόπιτα. Τόσο απλή στη παρασκευή της, τόσο υπέροχη στη γεύση της που θα γίνει η αγαπημένη τυρόπιτα της οικογένειας. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτή τη θεσπέσια τυρόπιτα με σιμιγδαλόκρεμα

Απολαύστε τη όλες τις ώρες της ημέρας, πρωϊνό, δεκατιανό, γεύμα ως συνοδευτικό, απογευματινό και πρόχειρο δείπνο με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. φέτα σε κομμάτια
  • 1/3 κ.γ αλάτι
  • 160 ml καυτό νερό
  • 130 ml ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

τυροπιτα-ρουμελιωτικη-συνταγεσ-4-8

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και σταδιακά προσθέτουμε το καυτό νερό ανακατεύοντας με ένα κουτάλι για να μην καούμε.
  • Όταν ρίξουμε όλο το νερό που χρειάζεται η ζύμη μας, προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε με τα δάχτυλα (έχει πέσει η θερμοκρασία) για 7-8 λεπτά αναδιπλώνοντας τη ζύμη προς το κέντρο κάθε φορά.
  • Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στα χέρια μας και με αυτό ζυμώνουμε για 2 λεπτά ακόμα μέχρι να απορροφηθεί από το ζυμάρι.
  • Δίνουμε στο ζυμάρι μακρόστενο σχήμα και το κόβουμε σε 3 ίσα μέρη.
  • Λαδώνουμε ελαφρώς το σκεύος στο οποίο θα ψήσουμε την πίτα και ξεκινάμε το στήσιμο της πίτας.
  • Παίρνουμε ένα από τα τρία μέρη του ζυμαριού, το ακουμπάμε στο κέντρο του ταψιού και με τα δάχτυλα μας το πιέζουμε από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να το πλατύνουμε και να του δώσουμε ένα παραλληλόγραμμο σχήμα.
  • Απλώνουμε στην επιφάνεια του 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και θρυμματισμένη φέτα.
  • Διπλώνουμε το ζυμάρι από τα αριστερά προς το κέντρο και από τα δεξιά πάλι προς το κέντρο ρίχνοντας σε κάθε αναδίπλωση εναλλάξ ελαιόλαδο και φέτα.
  • Αφού κλείσουμε το ζυμάρι σαν φάκελο, το κάνουμε ρολό και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα δύο ζυμαράκια και τα τοποθετούμε το ένα πάνω από το άλλο.
  • Πιέζουμε με τα δάχτυλα μας τα ενωμένα ζυμαράκια και τα απλώνουμε σιγά-σιγά σε όλο το ταψί δημιουργώντας ένα μεγάλο ζυμάρι.
  • Απλώνουμε στην επιφάνειά του το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την φέτα και κάνουμε λακκουβίτσες, πιέζοντας με τα δάχτυλα μας.
  • Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
  • Πεντανόστιμη και τραγανή με τα πιο απλά υλικά της κουζίνας, θα σας ενθουσιάσει από την πρώτη δοκιμή και θα γίνει η αγαπημένη σας!
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share