Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Γλυκιά αμαρτία! Κέικ με κανέλα και τζίντζερ έτοιμο στο πι και φι

Συνοδεύεται τέλεια με παγωτό

4 Αυγούστου 2022 21:24
Γλυκιά αμαρτία! Κέικ με κανέλα και τζίντζερ έτοιμο στο πι και φι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια συνταγή ιδανική για brunch αλλά και για πρωινό.Ένα αρωματικό κέικ που συνδυάζει αρμονικά την κανέλα, το τζίντζερ και το γαρίφαλο και ταιριάζει υπέροχα με τον καφέ σας.

Δείτε επίσης: Κρύο carrot cake: Το μυστικό είναι η μπόλικη κανέλα!

Υλικά

Για το κέικ:

  • 250 ml γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 14 γρ. μαγιά ξηρή
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 700 γρ. αλεύρι τύπου φαρίνα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το άνοιγμα της ζύμης

Για τη γέμιση:

  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • βούτυρο, για το ταψί

Για το γλάσο:

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5-10 ml χυμό λεμονιού

Διαδικασία

Γλυκιά αμαρτία! Κέικ με κανέλα και τζίντζερ έτοιμο στο πι και φι

Βήμα 1

Κέικ: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ομογενοποιούμε με το εξάρτημα του αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε με γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 8΄-10΄. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα - η ζύμη είναι αρκετά κολλώδης. Κατόπιν μεταφέρουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα 40x60 εκ.

Βήμα 2

Γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια πάστα. Απλώνουμε την πάστα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και τυλίγουμε σε ρολό από τη μεγάλη πλευρά. Κόβουμε το ρολό σε 16 κομμάτια και τα μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, το ένα δίπλα στο άλλο. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας ώστε να έχουν όλα το ίδιο ύψος. Καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε για περίπου 30΄ να διπλασιαστούν σε όγκο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και ψήνουμε για 30΄ μέχρι να ροδίσει το κέικ και να ψηθεί καλά.

Βήμα 3

Γλάσο: Σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη και προσθέτουμε λίγες σταγόνες από τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη και προσθέτουμε όσο χυμό λεμονιού χρειάζεται μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο γλάσο. Απλώνουμε πάνω από το κέικ κανέλας και σερβίρουμε.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share