Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τυλίγει τα σκόρδα σε αλουμινόχαρτο και τα βάζει μέσα στον φούρνο...Θα τρέξετε να το κάνετε!

Η καλύτερη συνταγή!

23 Ιουλίου 2022 23:03
Τυλίγει τα σκόρδα σε αλουμινόχαρτο και τα βάζει μέσα στον φούρνο...Θα τρέξετε να το κάνετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σκόρδο είναι αμφιλεγόμενο, μιας και ενώ μπορεί να εκτοξεύσει τη γεύση πολλών φαγητών, πολλοί το αποφεύγουν για την μυρωδιά του. Με αυτή την συνταγή θα πάθετε όμως πλάκα και δεν θα το ξανα-αμφισβητήσετε!

Εκτός αυτού όμως, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και B6, βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καταπολεμά τα συμπτώματα της γρίπης και πολλά άλλα. Ειδικά όταν συνδυάζεται με ψάρι, μπορείτε να δείτε τρομερές αλλαγές στο σώμα σας!

Το ψήσιμο στο σκόρδο μειώνει την έντονη μυρωδιά του και «γλυκαίνει» κάπως την – ομολογουμένως – πολύ έντονη γεύση που έχει στην ωμή μορφή του.

Ψητά μανιτάρια με σκόρδο και φρέσκα βότανα!

Τα ψητά μανιτάρια με σκόρδο και φρέσκα βότανα είναι το τέλειο ορεκτικό που είναι πιο νόστιμο από κρέας! Επίσης μια λαχταριστή συνταγή είναι τα πεντανόστιμα λαζάνια με κιμά μανιταριών και μοτσαρέλα!

Υλικά Συνταγής:

  • Μανιτάρια (σ.σ. λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους, οτιδήποτε υπάρχει στην κουζίνα)
  • Φρέσκα και ψιλοκομμένα βότανα (σ.σ. μαϊντανός, άνηθος, θυμάρι)
  • Ψιλοκομμένο ή λιωμένο σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Απλώνετε, τα μανιτάρια, σε ένα ταψί.
  2. Περιχύνετε, τα μανιτάρια, με ελαιόλαδο.
  3. Πασπαλίζετε, τα μανιτάρια, με βότανα.
  4. Βάζετε, τα μανιτάρια, στο φούρνο, που έχετε προθερμάνει περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  5. Αφήνετε, τα μανιτάρια, να ψηθούν για περίπου 25 λεπτά, Δηλαδή, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, τα μανιτάρια.
  6. Βγάζετε τα μανιτάρια.
  7. Προσθέτετε στα μανιτάρια σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  8. Βάζετε ξανά, τα μανιτάρια, στο φούρνο για ακόμα 10 λεπτά. Δηλαδή, μέχρι τα μανιτάρια να γίνουν τραγανά και το σκόρδο να πάρει χρώμα.
  • Επιπλέον συμβουλή: Στα μανιτάρια προσθέτουμε το αλάτι προς το τέλος του ψησίματος, διαφορετικά απελευθερώνει νωρίς την υγρασία τους κάνοντάς τα να μαγειρευτούν στον ατμό και να μην αποκτήσουν ωραίο χρώμα και τραγανή υφή.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share