Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ψητό σκόρδο: Είστε έτοιμοι να το λατρέψετε; Γίνεται χαμός με αυτή τη συνταγή στο TikTok

Είναι πανεύκολη, γρήγορη και θα τη βρεις στο TikTok

23 Ιουλίου 2022 16:42
Ψητό σκόρδο: Είστε έτοιμοι να το λατρέψετε; Γίνεται χαμός με αυτή τη συνταγή στο TikTok
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σκόρδο χρησιμοποιείται ευρύτατα στην ελληνική και την ανατολίτικη κουζίνα, για να προσδώσει στα φαγητά τη χαρακτηριστική έντονη γεύση του.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τρέχουν όλοι να τη φτιάξουν! Αυτή είναι η viral σαλάτα του TikTok που θα σου μείνει αξέχαστη

Περιέχει ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες ενώ οι θεραπευτικές του δράσεις είναι αμέτρητες.

Έρευνες έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά του στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος και των επιπέδων των λιπιδίων σ’ αυτό.

Επίσης, μεταξύ άλλων, είναι τονωτικό και βοηθά στην ταχύτερη ανάρρωση από λοιμώξεις, βελτιώνει την υγεία των οστών και δυναμώνει τα νεύρα και την καρδιά.

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται χαμός στο TikTok με μία συνταγή, η οποία δείχνει πώς μπορούμε εύκολα και γρήγορα να φτιάξουμε άλειμμα σκόρδου είτε για το ψωμί μας είτε για χρήση ως βασικό υλικό σε κάποια άλλη συνταγή.

Το hashtag #roastedgarlic έχει πάρει «φωτιά» ενώ τα βίντεο μετρούν εκατομμύρια προβολές.

Πώς μπορούμε λοιπόν, να ετοιμάσουμε το ψητό σκόρδο;

Αρχικά, χρειαζόμαστε ένα κεφάλι σκόρδου, ένα μαχαίρι, ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και μυρωδικά.

Η διαδικασία είναι η εξής:

  • Κόβουμε την κορυφή του κεφαλιού του σκόρδου, έτσι ώστε να φαίνονται καλά οι σκελίδες.
  • Τις τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο και τις πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, ρίγανη και ό,τι άλλα μυρωδικά θέλουμε.
  • Τυλίγουμε το σκόρδο μέσα στο αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία (150°C) για 3 ώρες περίπου.
  • Αφού ψηθεί, πιέζουμε το πάνω μέρος για να απελευθερωθεί το εσωτερικό του.
  • Τέλος, αποθηκεύουμε και το χρησιμοποιούμε όπου επιθυμούμε.

Δείτε παρακάτω ένα σχετικό βίντεο

Πηγή: in.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share