Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ξεπερνούν και την παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα: 10 εύκολοι τρόποι για να ψήσετε άρτια τις μπριζόλες σας

Απογειώστε τη γεύση τους!

16 Ιουλίου 2022 13:54
Ξεπερνούν και την παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα: 10 εύκολοι τρόποι για να ψήσετε άρτια τις μπριζόλες σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν 10 διαφορετικοί αλλά εξίσου καλοί τρόποι για να ψήσετε μια λαχταριστή μπριζόλα. Σκόρδο, λάδι, λευκό πιπέρι, τσίλι είναι μερικά από τα υλικά που πρέπει να βάλετε για να απογειώσετε τη γεύση της.

Δείτε το βίντεο και πάρτε ιδέες:

Για όσους ξέρουν από καλό κρέας: Μπριζόλες μοσχαρίσιες σε μαρινάδα κόκκινου κρασιού

Αυτές οι μπριζόλες με κρασάτη μαρινάδα θα γίνουν η αγαπημένη σας επιλογή για BBQ παρέα με φίλους και παγωμένη μπύρα, στον κήπο ή τη βεράντα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ένα κουταλάκι αρκεί: Με αυτό το καθημερινό υλικό θα απογειώσετε τα μπιφτέκια σας!

Υλικά

4 μπριζόλες μοσχαρίσιες από κόντρα ή σπάλα

Για τη μαρινάδα

  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας κόκκους πιπεριού σπασμένους

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε γυάλινο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βυθίζετε μέσα τις μπριζόλες.

Βήμα 2

Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, γυρίζοντας κάθε 20 λεπτά τις μπριζόλες με τσιμπίδα.

Βήμα 3

Τις βγάζετε από τη μαρινάδα, αλατίζετε και τις ψήνετε στα κάρβουνα σε δυνατή φωτιά, για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές ή ψητές.

μπριζολεσ-μαγειρεμα-10-τροποι-ψησιμο-16-7

Σκληρές μπριζόλες τέλος: Κάνε τη μπριζόλα «λουκούμι» με αυτό το έξυπνο κολπάκι

Το να φτιάξουμε την τέλεια ψημένη μπριζόλα είναι πιο δύσκολο από ότι νομίζουμε, ωστόσο. Πώς θα πετύχουμε την γευστική, σκούρα κρούστα χωρίς να την κάψουμε ή να την κάνουμε πολύ σκληρή; Παράλληλα, το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια λαχταριστή και παράλληλα εύκολη συνταγή για μπριζόλες κόντρα στο φούρνο με μαρινάδα.

Δείτε μερικές συμβουλές για να πετύχετε την τέλεια ψημένη μπριζόλα χωρίς να κουραστείτε:

Τρίψτε την με αλάτι

Μπορείτε να αναβαθμίσετε την μπριζόλα σας, ακόμα και αν δεν είναι από το καλύτερο κομμάτι του ζώου, με ένα απλό τρόπο: τρίψτε την με αλάτι.

Πάρτε μία χούφτα αλάτι και τρίψτε και τις δύο πλευρές του κρέατος, μετά αφήστε το κρέας να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα.

Αυτό θα βοηθήσει το αλάτι να μπει μέσα στο κρέας και την υγρασία να βγει έξω για να γίνει η μπριζόλα πολύ πιο ζουμερή.

Αξιοποιήστε στο έπακρο τον φούρνο σας

Πολλοί πιστεύουν πως η γευστική μπριζόλα είναι το αποτέλεσμα πολύωρης προετοιμασίας του κρέατος. Ωστόσο, ξεχνάμε πως παίζουν και άλλοι παράγοντες σημαντικό ρόλο – όπως το ίδιο το ψήσιμο! Το να προετοιμάσουμε το γκριλ είναι πολύ σημαντικό.

Αρχικά, πρέπει να προθερμάνουμε τον φούρνο μας σε υψηλή θερμοκρασία για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αφού μπουν οι μπριζόλες, η θερμοκρασία θα πρέπει να κατέβει έτσι ώστε το κρέας να ψηθεί πιο ομαλά.

Για περισσότερες συμβουλές, δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share