Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Μπριζόλες κόντρα με λαχταριστή μαρινάδα

Απλή και εύκολη συνταγή!

4 Μαρτίου 2021 12:27
Μπριζόλες κόντρα με λαχταριστή μαρινάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια λαχταριστή και παράλληλα εύκολη συνταγή για μπριζόλες κόντρα στο φούρνο με μαρινάδα. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φάτε κρέας, δείτε εδώ μια συνταγή για μακαρόνια αλά κρεμ.

Μπριζόλες: Αναλυτικά η συνταγή

Υλικά (3 μερίδες)

  • 3 μπριζόλες χοιρινές κόντρα
  • μαρινάδα
  • λευκό κρασί
  • 1 πορτοκάλι
  • φρέσκο θυμαρολέμονο (ή θυμάρι ή ό,τι σας βρίσκεται)
  • λίγους σπόρους πιπεριού και μπαχαριού
  • ρίγανη

Για τη σάλτσα

  • 1/4 φλ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλ. μέλι
  • αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα

μπριζόλες κόντρα με μαρινάδα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τις μπριζόλες μας σε ένα σκεύος για να τις μαρινάρουμε. Τις περιχύνουμε με το κρασί, κόβουμε στη μέση ένα πορτοκάλι, το στύβουμε με το χέρι ελαφρώς και μετά το κόβουμε σε κομμάτια και το προσθέτουμε και αυτό.
  • Βάζουμε και τα υπόλοιπα μυρωδικά, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
  • Βάζουμε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι να κάψει. Βάζουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε για 1 λεπτάκι από την κάθε πλευρά να πάρουν λίγο χρώμα.
  • Προσθέτουμε τόση μαρινάδα, ώστε να φτάσει περίπου στη μέση και τις αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί η μαρινάδα. Κάπου στα μισά τις γυρνάμε.
  • Όταν εξατμιστεί η μαρινάδα χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο, γυρνώντας τις μπριζόλες ανά διαστήματα. Κανονικά το χοιρινό πρέπει να πιάσει τους 145 βαθμούς εσωτερικά για να έχει γίνει, αλλά δεν έχω θερμόμετρο. Έτσι ο καλύτερος τρόπος είναι να πιέσετε με το δάχτυλο τη μπριζόλα. Αν νιώθετε πως είναι σα να πιέζετε την άκρη της μύτης σας, τότε είναι στην κατάλληλη ζουμερότητα.
  • Όταν φτάσουν να έχουν σχεδόν γίνει, αν θέλετε φτιάχνετε τη σαλτσούλα. Ανακατεύουμε το μέλι με το χυμό του λεμονιού, το τριμμένο σκόρδο και το αλάτι. Αλείφουμε τις μπριζόλες με το μείγμα αυτό και τις αφήνουμε 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά, να πάρουν χρώμα και γεύση!
  • Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να μην παρά μαγειρευτούν οι μπριζόλες, ώστε να μείνουν νόστιμες και ζουμερές.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share