Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γέμισε το ταψί με τυρί και πατάτες, το σκέπασε με μπέικον και το έβαλε στο φούρνο - Το αποτέλεσμα θα σας ''τρελάνει''!

Τέλειο!

11 Ιουλίου 2022 14:48
Γέμισε το ταψί με τυρί και πατάτες, το σκέπασε με μπέικον και το έβαλε στο φούρνο - Το αποτέλεσμα θα σας ''τρελάνει''!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βάζει μέσα σε ένα ταψί τυρί και πατάτες, το σκέπασε με μπέικον και το έβαλε στο φούρνο! Το πιάτο που φτιάχνει πραγματικά θα σας ξετρελάνει γιατί είναι πεντανόστιμο!

δείτε την παρακάτω συνταγή:

Θα χρειαστείτε:

45 φέτες μπέικον
5 μεσαίες πατάτες
400 gr τριμμένο τυρί τσένταρ
αλατοπίπερο

Διαδικασία:

Τοποθετήστε τις φέτες μπέικον σε ένα ταψί, έτσι ώστε να επικαλύπτονται και να σχηματίζουν κύκλο. Τα άκρα πρέπει να εξέχουν πάνω από την άκρη του ταψιού και η επιφάνεια του ταψιού να καλύπτεται.

Πλύνετε τις πατάτες και κόψτε τες σε λεπτές φέτες. Τοποθετήστε μια στρώση από φέτες πατάτας πάνω από το μπέικον, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ρίξτε το τριμμένο τυρί. Επαναλάβετε τη διαδικασία δύο φορές. Κάθε φορά να προσθέτετε λιγότερες φέτες πατάτας.

Τέλος, τραβήξτε τις φέτες του μπέικον μία-μία προς τα μέσα, καλύπτοντας πλήρως την τελευταία στρώση τυριού. Ψήστε για 2 1/2 ώρες στους 170 ° C.

Απολαύστε το!

Θεϊκό ρολό πατάτας με τυρί και μπέικον!

Μετά την τέλεια συνταγή με τις ψητές πατάτες, το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς, μια πιο μοντέρνα συνταγή για ρολό πατάτας με τυρί και μπέικον! Ένα πλούσιο και νόστιμο πιάτο που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

600 γρ. πατάτες

1 αυγό

80 γρ. μπέικον

200 γραμμάρια τυρί scarmoza

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ σπάμε το αυγό και το χτυπάμε. Στη συνέχεια τρίβουμε τι πατάτες σε έναν τρίφτη και προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μίγμα σε ένα χαρτί ψησίματος και το μαγειρεύουμε στον φούρνο στους 180 ° C για 30 λεπτά.

Κόβουμε το τυρί σε φέτες και το τοποθετούμε στο μίγμα μαζί με τις φέτες μπέικον δίπλα-δίπλα. Στη συνέχεια τυλίγουμε το μίγμα για να σχηματίσουμε ένα ρολό και το κλείνουμε με το χαρτί. Το βάζουμε για άλλα 5 λεπτά στον φούρνο. Πριν σερβίρουμε το αφήνουμε να ξεκουραστεί.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share