Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το θεικό μπιφτέκι… μόλις δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή, δεν θα τρως μπιφτέκι με άλλο τρόπο!

Μην χάνετε χρόνο για να την φτιάξετε!

31 Ιανουαρίου 2020 15:00
Το θεικό μπιφτέκι… μόλις δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή, δεν θα τρως μπιφτέκι με άλλο τρόπο!

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξετε ρολό κιμά. Παρόλο που μπορείτε να το μαγειρέψετε στον φούρνο, η ηλεκτρική γάστρα είναι ο ιδανικός τρόπος να το κάνετε. Μην χάνετε χρόνο για να φτιάξετε αυτή την συνταγή! Το πιο Θεικό μπιφτέκι… Δείτε ακόμα: Μπιφτέκια γεμιστά στη σχάρα!

Θα χρειαστείτε:

Ρολό κιμά

900 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κούπα φρυγανιά
2 αυγά
1/2 κούπα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 κ.γ σκόνη σκόρδου
2 κ.γ αποξηραμένο μαϊντανό
1 κ.γ αλάτι και πιπέρι
1/2 κούπα σάλτσας μπάρμπεκιου με μέλι

Επικάλυψη

2 κ.σ καστανή ζάχαρη
1 κ.σ μουστάρδα
1/3 κούπας κέτσαπ
Πατάτες

1.3 κιλά πατάτες
1 κούπα ζωμό κοτόπουλου
1 κούπα από πλήρες γάλα και ελαφριά κρέμα γάλακτος
4 κ.σ βούτυρο
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
1 κ.γ σκόνη σκόρδου
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες:

Πάρτε τις πατάτες, καθαρίστε τις, κόψτε τις στα τέσσερα και βάλτε τις ομοιόμορφα στον πάτο της γάστρας. Ρίξτε και τον ζωμό και βάλτε από πάνω την σχάρα της γάστρας με τρόπο ώστε να κάθεται καλά.

2. Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά τα συστατικά του ρολού. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, δώστε του το επιθυμητό σχήμα και βάλτε το μέσα σε αλουμινόχαρτο. Βάλτε το πάνω στην σχάρα και κλείστε το καπάκι.

3. Ανάψτε την ηλεκτρική γάστρα για 20 μ 25 λεπτά. Μετά, αφήστε τον ατμό να βγει και δείτε την θερμοκρασία του ρολού. Πρέπει να είναι 155 βαθμούς εσωτερικά.

4. Μετά, βγάλτε το ρολό από την γάστρα και βάλτε το σε ένα ταψί. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα συστατικά της επικάλυψης και απλώστε την πάνω στο ρολό. Βάλτε το στην γάστρα για 3 με 4 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.

5. Τέλος, κάντε πουρέ τις πατάτες και κόψτε σε μερίδες το ρολό.

Εάν δεν έχετε ηλεκτρική γάστρα, μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή στον φούρνο σας, απλά πρέπει να ρυθμίσετε κατάλληλα την θερμοκρασία και την ώρα ψησίματος.

Πίτσα εξπρές με ζύμη που θέλει μόνο 2 υλικά!

Διαβάστε και σημειώστε αυτή την συνταγή για πίτσα που θα είναι η πιο νόστιμη που έχετε φάει ποτέ! Για την ζύμη θα χρειαστείτε μόνο δυο υλικά! Βρήκαμε ποια είναι η τέλεια πίτσα σύμφωνα με την επιστήμη!

ΥΛΙΚΑ

400 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400γρ γιαούρτι (2 κεσεδάκια)
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ ρίγανη

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 κουτάκι χυμό ντομάτας
2 κ.σ κέτσαπ
2 κ.σ ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
ρίγανη
πάπρικα γλυκιά ή καυτερή

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Ότι αλλαντικά και τυριά μας αρέσουν,πιπεριές,μανιτάρι.

Εκτέλεση
Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί και αφήνω τη ζύμη τυλιγμένη με μεμβράνη να ξεκουραστεί 30 λεπτά.

Την απλώνω σε λαδωμένο μεγάλο ταψί του φούρνου με τα χέρια λαδωμένα κι αυτά,και την ψήνω 10 λεπτά στους 180.

Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί για τη σάλτσα σ ένα μπολ,βγάζω το ταψί από το φούρνο,απλώνω τη σάλτσα,βάζω ότι άλλα υλικά θέλω και ξαναψήνω για άλλα 15 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει.

Εξωτερικά είναι τραγανή και μέσα αφράτη!!!Είναι απλά πεντανόστιμη!!!

Παραδοσιακός μπακλαβάς της γιαγιάς!

Το Athensmagazine.gr βρήκε την πιο λαχταριστή παραδοσιακή συνταγή για μπακλαβά! Αν όμως θέλετε μια πιο μοντέρνα παραλλαγή του μπακλαβά σας έχουμε και σοκολατένιο σε φόρμα!

Υλικά

• 2 πακέτα φύλλα κρούστας (20 φύλλα, περίπου 1 κιλό)
• 400 γραμ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
• 400 γραμ. καρύδια χοντροκομμένα

• 150 γραμ. γαλέτα ή 18 φρυγανιές στο μούλτι
• 1 κουτ. γλυκού γεμάτο κανέλλα
• 1 κουτ. γλυκού κοφτό γαρύφαλλο
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
• 1 πορτοκάλι (το ξύσμα)
• 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
• 1 κουτ. σούπας καστανή ακατέργαστη ζάχαρη (προαιρετικά)
• 200 γραμ. βούτυρο αγελάδος
• 50 γραμ. βούτυρο πρόβειο
• 150 γραμ. φυτίνη

Για το μέλωμα

• 150 γραμ. μέλι
• 950 γραμ. ζάχαρη
• 600 γραμ. νερό
• 1 ξύλο κανέλλα
• 1½ κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
• ½ λεμόνι (τη φλούδα του)

Εκτέλεση

Σ᾿ ένα μικρό κατσαρολάκι, σε χαμηλή θερμοκρασία, βάζουμε τα βούτυρα και τη φυτίνη να λιώσουν.

Βάζουμε τα αμύγδαλα και τα καρύδια στο μούλτι και τα χοντροκόβουμε, προσέχοντας να μην γίνουν σκόνη.

Έπειτα βάζουμε όλα τα υλικά, (εκτός απ᾿ τα βούτυρα) σ᾿ ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Παίρνουμε το βαθύ ταψί της κουζίνας, ή ένα στρογγυλό Ν°36 (36 εκ. διάμετρο).

Το βουτυρώνουμε καλά, μέσα και στα πλάγια και στρώνουμε 6 φύλλα, (αν χρησιμοποιήσουμε το στρογγυλό, τα στρώνουμε ακτινωτά), βουτυρώνοντας το καθένα που βάζουμε πολύ καλά, αλλά χωρίς πολύ βούτυρο.

Μ᾿ ένα κουτάλι, ή τη χούφτα μας, σκορπίζουμε λίγη από τη γέμιση, έπειτα στρώνουμε επάνω ένα φύλλο, φροντίζοντας να μην περισσεύει γύρω - γύρω, (το διπλώνουμε όπου περισσεύει) και το βουτυρώνουμε.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, βάζοντας φύλλο - βουτύρωμα - γέμιση, φύλλο - βουτύρωμα - γέμιση, μέχρι να βάλουμε 8 φύλλα.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα 6 φύλλα που μας έχουν μείνει, βουτυρώνοντάς τα ανάμεσα και γυρίζοντας τα κάτω φύλλα προς το εσωτερικό του ταψιού.

Μ᾿ ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε σε παράλληλες και διαγώνιες λωρίδες το γλυκό μας, φτιάχνοντας ρόμβους ή τριγωνικά κομμάτια.

Δεν σέρνουμε το μαχαίρι, για να μην τσαλακωθούν τα φύλλα και προσέχουμε να μην φτάνει το μαχαίρι μας μέχρι τον πάτο του ταψιού, αλλά να κόβει, περίπου μέχρι τη μέση.

Ακολούθως, καρφώνουμε σε κάθε κομμάτι που σχηματίστηκε από ένα καρφί γαρύφαλλο, τα περιχύνουμε με το βούτυρο που μας έχει μείνει και τα ραντίζουμε με μπόλικο νερό.

(Στο στάδιο αυτό, και πριν το ραντίσουμε με νερό, αλλά αφού το καλύψουμε με μεμβράνη, μπορούμε να το φυλάξουμε στην κατάψυξη, για μελλοντική χρήση).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις, στην προτελευταία σχάρα, για 1½ ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το γλυκό μας.

Το αφήνουμε να κρυώσει για 2 τουλάχιστον ώρες, πριν του ρίξουμε το σιρόπι.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας σε μια κατσαρόλα τα υλικά μας και από την ώρα που θα πάρει βράσει, το βράζουμε για 4'.

Μόλις ετοιμαστεί, το περιχύνουμε καυτό στον παγωμένο μπακλαβά, ρίχνοντάς το λίγο - λίγο, προσεκτικά, για να πάει παντού.

Αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει το γλυκό μας το σιρόπι και μετά...

Εάν περισσέψει, διατηρείται για μία εβδομάδα

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share