Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μπακλαβαδένια τυρόπιτα: Νοστιμότατη με 3 τυριά και φύλλο «όνειρο»

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

2 Ιουλίου 2022 09:31
Μπακλαβαδένια τυρόπιτα: Νοστιμότατη με 3 τυριά και φύλλο «όνειρο»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η τυρόπιτα είναι από τα πιο συνηθισμένα φαγητά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο ελληνικό σπίτι. Συγκεκριμένα η τυρόπιτα είναι ένα από τα λίγα πιάτα που ταιριάζει σε κάθε περίσταση από μία γιορτή μέχρι και το μεσημεριανό φαγητό αλλά και σαν κολατσιό στη δουλειά και στο σχολείο.

Συγκεκριμένα το Athensmagazine.gr σας προτείνει μία τυρόπιτα που θα φτιάξετε και θα λατρέψετε αρκετά με αυτή να περιέχει τρία τυριά αλλά και φύλλο μπακλαβά. Επίσης μετά από αυτή την συνταγή δοκιμάστε και άλλη μία τυρόπιτα που είναι σαν κέικ αλλά με το απάκι να κάνει τη διαφορά.

Υλικά

  • 8 φύλλα μπακλαβά
  • 250 γραμμ. κασέρι
  • 250 γραμμ. φέτα
  • 250 γραμμ. γραβιέρα
  • 400 γραμμ. γάλα
  • 200 γραμμ. βούτυρο
  • 4 αυγά

Μπακλαβαδένια τυρόπιτα

Eκτέλεση

Aλείφουμε το ταψάκι με λιωμένο βούτυρο. Aπλώνουμε 4 φύλλα που τα βουτυρώνουμε ένα ένα.

Kόβουμε όλα τα τυριά ψιλά ψιλά φετάκια, τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε πάνω στα φύλλα.

Πάνω στα τυριά βάζουμε τα άλλα 4 φύλλα που τα βουτυρώνουμε ένα ένα. Xτυπάμε τα 4 αυγά και τα ανακατεύουμε με το γάλα.

Xαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε τα αυγά και το γάλα. Tην ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο και την αφήνουμε να σταθεί 2 ώρες. Mετά την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 30’.

Η τυροκουλούρα της γιαγιάς

Φτιάξτε λαχταριστή τυροκουλούρα της γιαγιάς. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε κάτι άλλο, δείτε εδώ συνταγή για ζουμερή τυρόπιτα με μπέικον.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1/2 κιλό φέτα όχι πολύ αλμυρή
  • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο, το θέλει το λάδι του
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι κανονική
  • Νεράκι χλιαρό Όσο μας πάρει
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε μία λεκανίτσα το αλεύρι με το αλάτι το σπρώχνουμε προς τα τοιχώματα της λεκάνης για να ανοίξουμε μία λακουβίτσα μεγάλη, και εκεί θα ρίξουμε το νεράκι το χλιαρό (για αρχή τουλάχιστον 2 ποτήρια) τη μάγια και τη ζάχαρη.
  • Αφού τα ζυμώσουμε, δε χρειάζεται και πολύ ζύμωμα ένα πεντάλεπτο είναι αρκετό αρκεί να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια σας για να μπορέσετε να τη δουλεύετε, θα τρίψετε το τυρί με τα χέρια σας θα προσθέσετε και το λαδάκι σας, και θα ζυμώσετε άλλο λίγο για να πάει παντού το τυράκι.
  • Παίρνουμε ένα ταψί κανονικό σε μέγεθος, αν έχετε αλουμίνιο η αντικολλητικό, γιατί στο ανοξείδωτο δεν ροδίζει καλά από την κάτω πλευρά.Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί βάζουμε μέσα τη ζύμη μας και την αφήνουμε μες στο φούρνο στους 40 με 50 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει. Αυτό το κάνω για να γίνει πιο γρήγορα το ζυμάρι, αν δε θέλετε μες στο φούρνο σκεπάστε την κάπου αλλά να είναι ζεστά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 250 βαθμούς χωρίς αέρα. Και μόλις φτάσει τη θερμοκρασία που θέλουμε βάζουμε μέσα την τυροκούλουρα μας.
  • Την αφήνουμε μέχρι να ροδίσει κανένα δεκάλεπτο περίπου, και μετά κατεβάζουμε στους 180 - 200 βαθμούς. Εκεί θα την αφήσετε για 40 με 45 λεπτά.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share