Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η συνταγή της Παρασκευής: Ζουμερά και λαχταριστά κεφτεδάκια με λαχανικά

Έτοιμα στο πι και φι

1 Ιουλίου 2022 16:04
Η συνταγή της Παρασκευής: Ζουμερά και λαχταριστά κεφτεδάκια με λαχανικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η απόλυτη συνταγή για ζουμερά κεφτεδάκια με λαχανικά έτοιμα σε χρόνο ντετε, όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά μας. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για κεφτεδάκια στο τηγάνι με αυγά και σάλτσα ντομάτας.

Υλικά

  • 2 μεγάλες πιπεριές
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 500 γραμμάρια κιμά
  • μαγειρεμένο ρύζι
  • 1 αυγό
  • αλάτι, πιπέρι για γεύση

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Σας κολλάνε τα κεφτεδάκια στο τηγάνισμα; Το απόλυτο κόλπο που θα σας σώσει (Video)

Σίγουρα σας έχει έχει τύχει να κολλήσουν τα κεφτεδάκια ή κάποιο άλλο φαγητό στο τηγάνισμα και δεν λέει με τίποτα να ξεκολλήσει. Επίσης, δώστε μεγάλη προσοχή και μην χρησιμοποιήσετε ποτέ ξανά αυτό το λάδι στο τηγάνισμα!

Υπάρχει ένα άπαιχτο και έξυπνο κόλπο που θα σε βοηθήσει να μετατρέψεις κάθε τηγάνι σε αντικολλητικό, ειδικά αν θες να ψήσεις κρέας ή να τηγανίσεις αυγά ομελέτα. Το δοκιμασμένο αυτό κόλπο απαιτεί να έχεις στο σπίτι λίγο χλωρό κρεμμύδι, το οποίο θα χρειαστείς κομμένο και λίγο λαδάκι.

Ουσιαστικά, το σουλφενικό οξύ που απελευθερώνεται όταν κόβουμε το κρεμμύδι και μας προκαλεί δάκρυα, είναι αυτό που θα αντιδράσει με το ατσάλι και θα δημιουργήσει ένα αόρατο αντικολλητικό στρώμα στον πάτο του τηγανιού.

Απλά, άφησε το τηγάνι να κάψει κι έπειτα ρίξε το κομμένο κρεμμυδάκι. Αφαιρείς το κρεμμυδάκι κι έπειτα ψήνεις το αυγό ή την ομελέτα σου.

Δείτε το βίντεο:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share