Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Χρυσαφένιες" φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα ντομάτας και σκόρδο

Λουκούμι!

1 Ιουλίου 2022 11:52
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας και σκόρδο. Ένα γεύμα που θα απογειώσει το οικογενειακό ή το φιλικό τραπέζι και θα ξετρελάνει όποιον το δοκιμάσει. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για δροσερή κοτοσαλάτα με πιπεριά και γιαούρτι.

Υλικά

  • 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου (~ 9-10 κομμάτια)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικά βότανα, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • 100 ml σάλτσα σόγιας
  • Πιπέρι για γεύση
  • 3 κουταλιές αραβοσίτου
  • Μάτσο κόλιανδρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Πιπέρι για γεύση
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
  • 50 ml νερού

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Χορταστική σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο - Έτοιμη σε 30'

Βράζουμε ζυμαρικά βίδες, προσθέτουμε το κοτόπουλο και λίγη ρόκα. Σε λίγο χρόνο θα έχουμε μια νόστιμη σαλάτα, που μπορούμε να την καταναλώσουμε και ως γεύμα.

Δείτε επίσης: Πανδαισία γεύσεων στο πιάτο σας: Ψητό κοτόπουλο με μουστάρδα, λεμόνι και δεντρολίβανο

Υλικά

  • 150 γρ. ζυμαρικά βίδες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
  • 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • λίγες σταγόνες Tabasco
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 στήθος κοτόπουλου ψητό, σε κομματάκια
  • 1 χούφτα ρόκα
  • 1 χούφτα φύλλα βασιλικό
  • αλάτι

Διαδικασία

Χορταστική σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο - Έτοιμη σε 30'

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, χωρίς αλάτι, που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε τις βίδες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.

Βήμα 2

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το ξίδι, το κύμινο, το Tabasco και αλάτι. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Μόλις κρυώσουν ελαφρώς ρίχνουμε στο μπολ και το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε ξανά και δοκιμάζουμε για αλάτι ή Tabasco αν θέλουμε τη σαλάτα πιο καυτερή. Τη βάζουμε στο ψυγείο. Λίγο πριν από το σερβίρισμα προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας και του βασιλικού, ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε πιάτα.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share