Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Του 10λεπτου: "Κολασμένο" μπισκοτογλυκό με σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα για αξεπέραστη απόλαυση

Το επιδόρπιο της καρδιάς μας!

1 Ιουλίου 2022 09:47
Του 10λεπτου:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λατρεμένο μπισκοτογλυκό ή αλλιώς το γνωστό μωσαϊκό που τρώμε χειμώνα καλοκαίρι. Μια θεϊκή εύκολη και απλή συνταγή για όλες τις ώρες. Με ζαχαρούχο γάλα, μπισκότα και σοκολάτα, είναι από τα καλύτερα γλυκά ψυγείου. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για γλυκό ψυγείου με κρέμα και φρυγανιές.

Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
  • 150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. κακάο (2 κ.σ.)
  • 25 γρ. καρύδα (3 κ.σ.)
  • 45-50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα (4 κ.σ.)
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

Του 10λεπτου: 'Κολασμένο' μπισκοτογλυκό με σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα

Για την επικάλυψη

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
  • Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα.
  • Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
  • Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ρηχό ταψί 28×20 εκ.
  • Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.
  • Παγώνουμε μέχρι να σφίξει.

Πηγή: argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share