Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Αφράτη τυρόπιτα με 4 τυριά και γιαούρτι έτοιμη στη στιγμή

Μούρλια!

30 Ιουνίου 2022 10:25
Αφράτη τυρόπιτα με 4 τυριά και γιαούρτι έτοιμη στη στιγμή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνταγή για κλασική τυρόπιτα με 4 διαφορετικά τυριά και γιαούρτι έτοιμη σε χρόνο ντε τε. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μπουρεκάκια τυριού με ανθότυρο.

ΥΛΙΚΑ

Για την πίτα

  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο


Για τη γέμιση

  • 500 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη
  • 350 γρ. τυρί ένταμ, τριμμένο
  • 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 90 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 260 γρ. γιαούρτι
  • 4 τμχ. αυγά
  • 2 τμχ. κρόκο αυγού
  • 10 γρ. αλάτι

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Φτιάξτε μόνοι σας πεντανόστιμη σπιτική τυρόπιτα κουρού!

Μια από τις πιο αγαπημένες κλασικές πίτες, η οποία είναι ιδανική για το κολατσιό του γραφείου.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: "Η πίτα του Έλληνα": Στριφτή χωριάτικη τυρόπιτα με 4 ελληνικά τυριά

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 520-580γρ. αλεύρι
  • 30γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 7γρ. αλάτι
  • 1 αβγό
  • 200γρ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 400γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 αβγό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 αβγό χτυπημένο για το άλειμμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μία ομοιόμορφη και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει. Τυλίγετε καλά το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 2

Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά τις γέμισης και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Για κάθε πίτα παίρνετε 100γρ. ζύμης και την ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου περίπου 18-20 εκ.. Απλώνετε στην άκρη 2 κουτ. σούπας γέμιση τυριού (περίπου 70 γρ.) και τυλίγετε σε μισοφέγγαρο, φροντίζοντας να κολλήσουν καλά οι άκρες.

Βήμα 4

Τοποθετείτε τις πίτες σε ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους και αλείφετε την επιφάνειά τους με το χτυπημένο αβγό. Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share