Το μυστικό για ζουμερά χειροποίητα μπιφτέκια - Πώς να μη σας στεγνώνουν στο ψήσιμο
Το καλό το παλικάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι!
29 Ιουνίου 2022 13:21
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Σου αρέσουν τα ψητά μπιφτέκια στην ψησταριά ή το γκριλ αλλά πάντα σου βγαίνουν στεγνά; Έχουμε δύο κολπάκια για να είναι πάντα ζουμερά όπως αυτά που γεύεσαι στις ταβέρνες και τα εστιατόρια.
Τα κολπάκια είναι περίπου στην ίδια λογική με μια απλή διαφορά: το ένα είναι πιο γευστικό αλλά το άλλο πιο διαιτητικό.
Ψήνεις κανονικά το μπιφτέκι στη σχάρα, αλλά τοποθετείς από πάνω λίγο βούτυρο ή ένα παγάκι που καθώς λιώνουν, θα διατηρήσουν τα μπιφτέκια σου ζουμερά κι ακαταμάχητα.
Θες μπιφτέκια χωρίς κρέας; Η vegan συνταγή που θα σε κάνει… να ξεχάσεις τα παραδοσιακά
Τα μπιφτέκια είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό μας γεύμα, αλλά σε ορισμένους το κρέας δεν αρέσει. Υπάρχει, όμως, η λύση και για όσους επιθυμούν vegan συνταγές, με αυτήν που έχει φασόλια μαυρομάτικα ως βασικό υλικό να κάνει άπαντες να… λησμονήσουν μέχρι και την κλασική.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά με το ελαιόλαδο για περίπου 6-7 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα φασόλια και με ένα πιρούνι ή έναν πολτοποιητή λαχανικών τα πιέζουμε μέχρι να γίνουν πολτός με κομμάτια από φασόλια. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, τη βρώμη, τα μπαχαρικά, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα για τα μπιφτέκια. Πλάθουμε με τα χέρια μας 8 μπιφτέκια και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
Εναλλακτικά, βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο στον πάτο ενός αντικολλητικού τηγανιού και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά.