Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Εναλλακτικές κρέπες «κόλαση»: Πεντανόστιμες χωρίς αυγά και γάλα - Γλυκιές με μαρμελάδα ή αλμυρές με λαχανικά

Τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής

28 Ιουνίου 2022 13:28
Εναλλακτικές κρέπες «κόλαση»: Πεντανόστιμες χωρίς αυγά και γάλα - Γλυκιές με μαρμελάδα ή αλμυρές με λαχανικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο παρακάτω άρθρο σας έχουμε την ωραιότερη συνταγή για κρέπες. Για όλους εσάς που θέλετε να αποφύγετε το γάλα και τα αυγά αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια.

– 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις. – 2 με 2 1/2 φλιτζάνια νερό. – 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. – 3/4 κουταλιές του γλυκού αλάτι. – 5 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ. – 1 βανίλια. – 6 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο (σ.σ. για το τηγάνισμα).

– Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν και τη βανίλια. – Πρέπει να γίνει ένας αραιός χυλός. – Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε 1/2 κουταλιά σούπας σπορέλαιο να κάψει. – Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης και μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά τη γυρίζουμε και από την άλλη.

Δείτε επίσης: Τι «κολασμένο» παγωτό είναι αυτό: Με το φρούτο της καρδιάς μας... την μπανάνα (Video)

κρεπεσ-φυλλο

Αυτό, το κάνουμε, με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλας. – Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι. – Συνεχίζουμε, με τον ίδιο τρόπο, έως ότου να τελειώσει ο χυλός.

– Μπορείτε να τις γεμίσετε, με τη μαρμελάδα μπανάνα, η οποία έχει κάνει θραύση. Εναλλακτικά, μπορείτε να τη γεμίσετε, με τη νηστίσιμη μερέντα. – Σε περίπτωση που τις θέλετε αλμύρες, γεμίστε, τις κρέπες, με νηστίσιμη μπεσαμέλ, νηστίσιμο τυρί και λαχανικά.

Κολασμένο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και bueno έτοιμο σε 10'

Δροσερό και λαχταριστό γλυκό! Τι άλλο να ζητήσει κάποιος για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού; Αυτό το γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και bueno θα σας καταπλήξει και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μπισκοτογλυκό ψυγείου με οικονομικά υλικά.

Υλικά

  • Κρέμα crunchy
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 300 γρ κρέμα κακάο με νιφάδες ρυζιού
  • 2 πακέτα σαβαγιάρ
  • Γάλα
  • Κρέμα bueno
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 300 γρ κρέμα bueno

Εκτέλεση

γλυκο-ψυγειου

  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλκτος να γίνει σαντιγί.
  • Ενσωματώνουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε την κρέμα κακάο με νιφάδες ρυζιού και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε τα σαβαγιάρ λίγο πιο μεγάλα από την φόρμα μας.
  • Τα βουτάμε στο γάλα και τα τοποθετούμε όριθια περιμετρικά.
  • Καλύπτουμε τον πάτο της φόρμας με σαβαγιάρ που έχουμε βουτήξει στο γάλα.
  • Μπορούμε να βάλουμε δύχρωμα σαβαγιάρ ή κλασικά.
  • Απλώνουμε την κρέμα και με την ίδια διαδικασία κάνουμε την μους bueno.
  • Απλώνουμε την μους bueno πάνω από την άλλη κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Πηγή: i-diakopes.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share