Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Παγωτό σεμιφρέντο με μέλι και άλλα 3 υλικά

Παγωμένη απόλαυση!

20 Ιουνίου 2022 14:11
Παγωτό σεμιφρέντο με μέλι και άλλα 3 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παγωτό σεμιφρέντο με μέλι! Ένα παγωμένο επιδόρπιο για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού μόνο με 4 υλικά. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για κέικ με μέλι και κανέλα.

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 150 γραμμ. ανθόμελο
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. ανθόνερο

Εκτέλεση

Ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους. Βάζετε τους κρόκους και το μέλι σε μεταλλικό μπολ και αυτό με τη σειρά του πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί). Μαγειρεύετε για 8΄-10΄ ανακατεύοντας συνέχεια, ώστε τα παραπάνω να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά, τη μεταφέρετε σε άλλο μπολ και, μόλις κρυώσει, ρίχνετε το ανθόνερο και με τη βοήθεια ενός μίξερ χτυπάτε καλά το μείγμα, μέχρι να γίνει αφράτο.

Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια και την κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνουν σαντιγί. Αναμειγνύετε την κρέμα και τη σαντιγί και μοιράζετε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια. Τα σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζετε στην κατάψυξη για όλη τη νύχτα.

Για να ξεφορμάρετε το παγωτό εύκολα, βουτάτε τα φορμάκια σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τα γυρίζετε ανάποδα και σερβίρετε σε ένα πιάτο.

Tip: Το σεμιφρέντο με μέλι ταιριάζει ιδανικά με τριμμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Προσθέστε τα είτε στο τέλος είτε στο μείγμα της κρέμας.

 Παγωτό σεμιφρέντο με μέλι και άλλα 3 υλικά

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share