Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σοκολατογλυκό "κόλαση": Γλυκό ψυγείου με μπισκότα, πραλίνα σοκολάτα και τυρί κρέμα

Δροσερή ακαταμάχητη απόλαυση

11 Ιουνίου 2022 13:29
Σοκολατογλυκό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα εξαιρετικό σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με πλούσια κρέμα και τραγανή μπισκοτένια βάση, που φτιάχνεται όλες τις εποχές. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για φρουτένιο γλυκό ψυγείου με ροδάκινο, σοκολάτα και μπισκότα.

Υλικά

  • 200 γρ μπισκότα.
  • 100 γρ ξηρούς καρπούς (έχω καρύδια για γεύση)
  • 80 γρ βούτυρο.
  • μια πρέζα αλάτι
  • 200 γρ σοκολάτα Nutella
  • 400 γρ τυρί κρέμα
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 33%

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Συγκλονιστικό γλυκό ψυγείου: Μπανόφι (banoffee), έτοιμο σε 10'!

Απολαυστικό γλυκό ψυγείου με μπανάνες, μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα. Η αυθεντική συνταγή για να φτιάξετε το καλύτερο banoffee που φάγατε ποτέ! Με τέλεια κρέμα...

Δείτε επίσης: Κλείνει τις ξεφλουδισμένες μπανάνες αεροστεγώς και τις τοποθετεί στην κατάψυξη - Το καλύτερο γλυκό

Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. κακάο

Για το σπιτικό dulce de leche

  • 180 γρ. βούτυρο
  • 180 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 συσκ. γάλα ζαχαρούχο (2 x 410 γρ.)
  • 60 γρ. ξύσμα σοκολάτας

Για το τελείωμα

  • 4 μέτριες μπανάνες (ώριμες και γερές)
  • 300 γρ. χτυπημένη κρέμα 35% (σε παχύρρευστη μορφή)
  • Ξύσμα σοκολάτας

Για την επικάλυψη

Λίγο κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για τη βάση

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, για να φτιάξουμε τη βάση του μπανόφι (banoffee).
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα.
  • Ανακατεύουμε να βραχούν καλά τα μπισκότα.
  • Ντύνουμε φόρμα δαχτυλίδι 22 ή 24 εκ. Φροντίζουμε να ντύσουμε τα πλαϊνά, ανασηκώνοντας.

Για τη κρέμα μπανόφι

  • Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει τελείως.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
  • Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε 6 με 7 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε μια κρέμα καραμέλα γάλακτος πηχτή με σκούρο χρώμα.
  • Αδειάζουμε τη μισή κρέμα καραμέλας στη βάση μπισκότου.
  • Ρίχνουμε τη σοκολάτα στην υπόλοιπη κρέμα καραμέλα γάλακτος και ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Περιχύνουμε τη δεύτερη στρώση μπλέκοντας τη μια μέσα στην άλλη.
  • Παγώνουμε για 2 με 3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
  • Ξεφορμάρουμε το banoffee.
  • Στρώνουμε φέτες μπανάνας σε όλη την επιφάνεια γαρνίρουμε με την χτυπημένη παχύρρευστη κρέμα και πασπαλίζουμε ξύσμα σοκολάτας και κακάο.
  • Απόλαυση χωρίς τέλος!

Πηγή: argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share